Bruschetta met zalm en pesto van spinazie en cashewnoten

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 210°C (220°C boven-/onderwarmte). Leg de diepgevroren broodjes op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven en laat ongeveer 9 minuten bakken. Laat de broodjes afkoelen en snijd ze in sneetjes.
 Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook. Voeg de diepgevroren zalm toe aan het kokende water en laat de vis ongeveer 20 minuten afgedekt garen op een laag vuur.
 Laat de zalm afkoelen en snijd deze in fijne reepjes.
 Voor de pesto: doe de bladspinazie, de cashewnoten, het knoflook, de olijfolie, de parmezaan en het citroensap in een mengkom en mix alles op hoge snelheid tot een romige massa.
 Smeer de pesto op de bruschetta. Verdeel de zalm en de spinazieblaadjes over de bruschetta en kruid met zeezout.
Tip
Tip Wie het brood graag iets knapperiger heeft, kan de sneetjes eerst met wat olie besprenkelen en dan 5 minuten in de oven of pan leggen.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(ken) bofrost* Keizerbroodjes
4 stuk(ken)
2 stuk(ken) bofrost* Zalmfilets, natuur
2 stuk(ken)
250 g bofrost* Bladspinazie
250 g
70 g
cashewnoten
1 EL bofrost* Fijngesneden knoflook
1 EL
4 EL bofrost* Michel Maury Olijfolie, extra vierge
4 EL
70 g
Parmezaan, geraspt
2 EL
citroensap
1 snufje
zeezout
20 g
verse bledspinazie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 210°C (220°C boven-/onderwarmte). Leg de diepgevroren broodjes op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven en laat ongeveer 9 minuten bakken. Laat de broodjes afkoelen en snijd ze in sneetjes.
2.
Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook. Voeg de diepgevroren zalm toe aan het kokende water en laat de vis ongeveer 20 minuten afgedekt garen op een laag vuur.
3.
Laat de zalm afkoelen en snijd deze in fijne reepjes.
4.
Voor de pesto: doe de bladspinazie, de cashewnoten, het knoflook, de olijfolie, de parmezaan en het citroensap in een mengkom en mix alles op hoge snelheid tot een romige massa.
5.
Smeer de pesto op de bruschetta. Verdeel de zalm en de spinazieblaadjes over de bruschetta en kruid met zeezout.