"Pasta Limone" met peultjes, erwten, paprika en parmezaan

Receptinformatie


Bereidingstijd:
25 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Kook de tagliatelle in een ruime hoeveelheid gezouten water al dente (beetgaar), voeg 2 min voor het einde van de kooktijd de erwten toe. Giet de tagliatelle en erwten af en schrik ze met koud water. Verhit ondertussen de olijfolie in een antikleefpan, fruit de knoflook, voeg de paprika toe en hussel goed door elkaar.
 Voeg dan de tagliatelle, de erwten en de peultjes toe. Kruid flink met versgemalen zout en witte peper, en voeg een klein snufje cayennepeper toe. Meng goed en verwarm alles nog even op het vuur. Meng het citroensap en de citroenzeste met de basilicum en de parmezaan.
 Breng de pasta over in een pastakom, meng met de basilicum-parmezaandressing en dien op.
Tip
Lekker bij gebakken zalmfilet (art. 15493), kabeljauwfilet ( art. 477), pangasiusfilet (art. 482), of gebakken kippenborstfilet (art. 305) of kippenhaasjes (art. 1300).

Ingrediënten


Aantal personen:
400 g
brede tagliatelle
400 g bofrost* Erwten, extra zacht 1200 g
400 g
100 ml
olijfolie
4 EL
bofrost*Fijngesneden knoflook
150 g bofrost* Paprikareepjes
150 g
200 g
peultjes
4 stuk(ken)
onbehandelde citroenen, voor het sape en de zeste
1 bosje(s)
basilicum, zonder steeltjes in dunne reepjes gesneden
200 g
Parmezaan, vers geraspt of geschaafd
1 snufje
versgemalen zout en peper
1 snufje
cayennepeper
een beetje suiker voor dat beetje extra
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Kook de tagliatelle in een ruime hoeveelheid gezouten water al dente (beetgaar), voeg 2 min voor het einde van de kooktijd de erwten toe. Giet de tagliatelle en erwten af en schrik ze met koud water. Verhit ondertussen de olijfolie in een antikleefpan, fruit de knoflook, voeg de paprika toe en hussel goed door elkaar.
2.
Voeg dan de tagliatelle, de erwten en de peultjes toe. Kruid flink met versgemalen zout en witte peper, en voeg een klein snufje cayennepeper toe. Meng goed en verwarm alles nog even op het vuur. Meng het citroensap en de citroenzeste met de basilicum en de parmezaan.
3.
Breng de pasta over in een pastakom, meng met de basilicum-parmezaandressing en dien op.