Let op de extra 6 uur om te laten afkoelen of rusten!
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Feestelijke gerechten,
Zoetigheden en desserts,
Thermomix-recepten
Eigenschappen:
zonder vlees,
zonder vis,zonder varkensvlees
Voedingswaarden
per persoon
Calorieën:
646 kcal
Vet:
40 g
Koolhydraten:
64 g
Proteïne:
6 g
Bereiding
1.
Voor het fruit in de kruidenjus: schil de gember en snij in dunne plakjes.
2.
Doe het water, de suiker, de gember, de citroen- en sinaasappelschillen, het anijszaad, de kaneel, kardemom, kruidnagels en vanillestokje in de Thermomix-mengbeker en kook 8 min op stand 1 bij 100 °C.
3.
Voeg de honing toe, meng 5 sec op stand 3 en laat 30 minuten rusten. Giet de inhoud van de mengbeker door een fijne zeef en vang het heldere sap op.
4.
Haal eventuele resten nog uit de mengbeker en laat het opgevangen sap nog eens 2 min op stand 1 bij 100 °C opwarmen.
5.
Leg de vruchten in een kom, giet het sap erover en laat nog eens 6 uur rusten. Maak in de tussentijd de panna cotta.
6.
Voor de panna cotta: doe de room, de suiker, het vanillemerg en het opengesneden vanillestokje in de mengbeker zonder messen en laat 10 minuten koken op 90 °C op stand 2 linksom roeren.
7.
Verwijder het vanillestokje. Maak de mengbeker los en laat nog 15 minuten afkoelen. Laat ondertussen de gelatine weken volgens de instructies op de verpakking. Zet de mengbeker terug in het toestel, voeg de uitgewrongen gelatine toe en laat 45 seconden oplossen op stand 3.
8.
Spoel 4 vormpjes of kopjes uit met water en vul ze met de nog vloeibare panna cotta. Laat 6 uur afgedekt stollen in de koelkast. Draai de panna cotta om op een bordje en werk af met de vruchten en het stroperige sap.
Tip
Dit recept is speciaal uitgedacht om klaar te maken in de Thermomix TM 31 voor 4 personen.
Thermomix-recepten klaarmaken met bofrost*.
Ingrediënten
100g
water
200g
water
300g
water
400g
water
500g
water
600g
water
700g
water
800g
water
900g
water
1000g
water
1100g
water
1200g
water
10g
suiker
20g
suiker
30g
suiker
40g
suiker
50g
suiker
60g
suiker
75g
suiker
80g
suiker
90g
suiker
100g
suiker
100g
suiker
125g
suiker
¼stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
½stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
¾stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
1stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
1¼stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
1½stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
1¾stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
2stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
2¼stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
2½stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
2¾stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
3stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
½stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
1stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
1½stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
2stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
2½stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
3stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
3½stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
4stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
5stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
5stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
5stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
6stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Voor het fruit in de kruidenjus: schil de gember en snij in dunne plakjes.
2.
Doe het water, de suiker, de gember, de citroen- en sinaasappelschillen, het anijszaad, de kaneel, kardemom, kruidnagels en vanillestokje in de Thermomix-mengbeker en kook 8 min op stand 1 bij 100 °C.
3.
Voeg de honing toe, meng 5 sec op stand 3 en laat 30 minuten rusten. Giet de inhoud van de mengbeker door een fijne zeef en vang het heldere sap op.
4.
Haal eventuele resten nog uit de mengbeker en laat het opgevangen sap nog eens 2 min op stand 1 bij 100 °C opwarmen.
5.
Leg de vruchten in een kom, giet het sap erover en laat nog eens 6 uur rusten. Maak in de tussentijd de panna cotta.
6.
Voor de panna cotta: doe de room, de suiker, het vanillemerg en het opengesneden vanillestokje in de mengbeker zonder messen en laat 10 minuten koken op 90 °C op stand 2 linksom roeren.
7.
Verwijder het vanillestokje. Maak de mengbeker los en laat nog 15 minuten afkoelen. Laat ondertussen de gelatine weken volgens de instructies op de verpakking. Zet de mengbeker terug in het toestel, voeg de uitgewrongen gelatine toe en laat 45 seconden oplossen op stand 3.
8.
Spoel 4 vormpjes of kopjes uit met water en vul ze met de nog vloeibare panna cotta. Laat 6 uur afgedekt stollen in de koelkast. Draai de panna cotta om op een bordje en werk af met de vruchten en het stroperige sap.
Receptinformatie
Bereidingstijd:
40 min
Extra tijd:
Let op de extra 6 uur om te laten afkoelen of rusten!
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Feestelijke gerechten,
Zoetigheden en desserts,
Thermomix-recepten
Eigenschappen:
zonder vlees,
zonder vis,zonder varkensvlees
Voedingswaarden
per persoon
Calorieën:
646 kcal
Vet:
40 g
Koolhydraten:
64 g
Proteïne:
6 g
Ingrediënten
100g
water
200g
water
300g
water
400g
water
500g
water
600g
water
700g
water
800g
water
900g
water
1000g
water
1100g
water
1200g
water
10g
suiker
20g
suiker
30g
suiker
40g
suiker
50g
suiker
60g
suiker
75g
suiker
80g
suiker
90g
suiker
100g
suiker
100g
suiker
125g
suiker
¼stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
½stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
¾stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
1stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
1¼stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
1½stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
1¾stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
2stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
2¼stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
2½stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
2¾stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
3stuk(ken)
verse gember, ter grootte van een walnoot
½stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
1stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
1½stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
2stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
2½stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
3stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
3½stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
4stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
5stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
5stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
5stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
6stuk(ken)
onbehandelde citroen- en sinaasappelschil van ong. 3 cm
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje
Bereiding
1.
Voor het fruit in de kruidenjus: schil de gember en snij in dunne plakjes.
2.
Doe het water, de suiker, de gember, de citroen- en sinaasappelschillen, het anijszaad, de kaneel, kardemom, kruidnagels en vanillestokje in de Thermomix-mengbeker en kook 8 min op stand 1 bij 100 °C.
3.
Voeg de honing toe, meng 5 sec op stand 3 en laat 30 minuten rusten. Giet de inhoud van de mengbeker door een fijne zeef en vang het heldere sap op.
4.
Haal eventuele resten nog uit de mengbeker en laat het opgevangen sap nog eens 2 min op stand 1 bij 100 °C opwarmen.
5.
Leg de vruchten in een kom, giet het sap erover en laat nog eens 6 uur rusten. Maak in de tussentijd de panna cotta.
6.
Voor de panna cotta: doe de room, de suiker, het vanillemerg en het opengesneden vanillestokje in de mengbeker zonder messen en laat 10 minuten koken op 90 °C op stand 2 linksom roeren.
7.
Verwijder het vanillestokje. Maak de mengbeker los en laat nog 15 minuten afkoelen. Laat ondertussen de gelatine weken volgens de instructies op de verpakking. Zet de mengbeker terug in het toestel, voeg de uitgewrongen gelatine toe en laat 45 seconden oplossen op stand 3.
8.
Spoel 4 vormpjes of kopjes uit met water en vul ze met de nog vloeibare panna cotta. Laat 6 uur afgedekt stollen in de koelkast. Draai de panna cotta om op een bordje en werk af met de vruchten en het stroperige sap.
Tip
Dit recept is speciaal uitgedacht om klaar te maken in de Thermomix TM 31 voor 4 personen.
Thermomix-recepten klaarmaken met bofrost*.
Uw wensen en ideeën!
Wij beantwoorden graag al uw vragen betreffende onze producten en onze diensten. Uw suggesties zijn voor ons zeer belangrijk! Gebruik ons contactformulier en deel ons uw wensen en ideeën mee.
016/98 19 19
(Maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u)
Via onze online cataloguskan u onze producten eenvoudig en onmiddellijk bestellen.