Blueberry meets black & white in Frenchcup

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Extra tijd:
De chocoladevulling en bessensaus voor de French cups worden het best een dag op voorhand gemaakt.
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Klassiekers in een nieuw jasje, Kant-en-klaar als basis, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
623 kcal
Vet:
30 g
Koolhydraten:
82 g
Proteïne:
6 g

Bereiding

 Een dag op voorhand: Voor de French cups: laat de croissants de dag voordien ontdooien. Maak 4 aluminium hoorntjes van ongeveer 15 cm lang. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Snij de croissants in tweeën en rol ze gelijkmatig uit. Vet de aluminium hoorntjes in met de boter en bebloem ze. Draai er de deegstroken rond en laat ze 10-12 minuten bakken in de oven op een ovenplaat met bakpapier.
 Voor de chocoladevulling: verwarm de room en voeg de couverturechocolade beetje bij beetje toe. Gebruik het liefst een spatel om de chocolade onder de room te mengen.
 Voor de bessensaus: doe 4/5 van de bessen samen met de suiker en het water in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix fijn. Passeer de saus door een kleine zeef.
 Warm de chocoladevulling de volgende dag even op in de microgolfoven om ze iets vloeibaarder te maken. Voeg de rest van de bessen toe en verdeel de vulling in de hoorntjes. Laat een beetje opstijven. Strijk de binnenkant van de hoorntjes vervolgens rijkelijk in met de vruchtensaus en vul ze tot slot op met lekker veel ijs.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 stuk(ken) bofrost* Originele Franse botercroissants
2 stuk(ken)
40 g
boter
50 g
bloem
30 ml
room
90 g
kwalitatieve couverture van melkchocolade
200 g bofrost* BIO Wilde bosbessen
200 g
bofrost*BIO Wilde bosbessen
150 g
suiker
20 ml
water
8 bol/bollen bofrost* Blueberry meets Black & White
8 bol/bollen
bofrost*Blueberry meets Black & White
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Een dag op voorhand: Voor de French cups: laat de croissants de dag voordien ontdooien. Maak 4 aluminium hoorntjes van ongeveer 15 cm lang. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Snij de croissants in tweeën en rol ze gelijkmatig uit. Vet de aluminium hoorntjes in met de boter en bebloem ze. Draai er de deegstroken rond en laat ze 10-12 minuten bakken in de oven op een ovenplaat met bakpapier.
2.
Voor de chocoladevulling: verwarm de room en voeg de couverturechocolade beetje bij beetje toe. Gebruik het liefst een spatel om de chocolade onder de room te mengen.
3.
Voor de bessensaus: doe 4/5 van de bessen samen met de suiker en het water in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix fijn. Passeer de saus door een kleine zeef.
4.
Warm de chocoladevulling de volgende dag even op in de microgolfoven om ze iets vloeibaarder te maken. Voeg de rest van de bessen toe en verdeel de vulling in de hoorntjes. Laat een beetje opstijven. Strijk de binnenkant van de hoorntjes vervolgens rijkelijk in met de vruchtensaus en vul ze tot slot op met lekker veel ijs.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.