Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Lactosevrij, Zonder vis, Glutenvrij, Vleesvrij, Varkensvrij

Extra tijd:

geen baktijd

Bereiding

1
 Hak de knoflook fijn. Bak de preiringen 3 minuten aan in een pan met koolzaadolie onder regelmatig roeren. Voeg de knoflook en de bevroren champignons toe en bak 5 minuten verder onder regelmatig roeren tot het meeste water verdampt is. Meng de groenten met de kruiden, breng op smaak met de helft van de peper en het zout, en zet daarna opzij om te laten uitdampen.
2
 Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C. Doe de lijnzaadjes in een kom en voeg water toe om ze te laten wellen. Mix ondertussen de havermout in de blender tot grof meel en doe het in een kom. Hak vervolgens de paranoten en walnoten grof in de blender en voeg toe aan het meel. Hak de kastanjes grof en kneed ze samen met de groenten, het lijnzaad en de andere helft peper en zout tot een homogeen deeg. Voeg een beetje water toe naar gelang de textuur van het deeg.
3
 Leg bakpapier in een cakevorm. Giet het deeg in de vorm en strijk het glad. Bestrijk het oppervlak met sojasaus en garneer met rozemarijnblaadjes en rode peper. Zet het gebraad 60 minuten in de oven.
4
 Haal het kastanje-walnootgebraad uit de oven en laat het afkoelen. Snij voorzichtig in plakjes en dien op met warme saus en bijgerechtjes.

Onze tip

De paté van kastanje en walnoot gaat heel goed samen met linguine met champignons (ref. 01642) en een knapperige salade van peultjes.

Vergelijkbare recepten

Vegan kastanje-walnootgebraad

gemiddeld 40 min

Ingrediënten

2.00 Stuk
teentjes knoflook
100.00 g bofrost*
100.00 g
Vegan
2.00 Eetlepel
koolzaadolie
300.00 g bofrost*
300.00 g
bofrost*Champignonschijfjes 1000 g
Vegan
2.00 Theelepel
peper en zout
2.00 Eetlepel bofrost*
2.00 Eetlepel
Vegan
40.00 g
lijnzaad
6.00 Eetlepel
water
150.00 g
havermout
200.00 g
paranoten en walnoten
250.00 g
kastanjes (vacuüm verpakt)
2.00 Eetlepel
sojasaus
1.00 Takje(s)
rozemarijn
1.00 Eetlepel
geplette rode peper

Bereiding

1.
Hak de knoflook fijn. Bak de preiringen 3 minuten aan in een pan met koolzaadolie onder regelmatig roeren. Voeg de knoflook en de bevroren champignons toe en bak 5 minuten verder onder regelmatig roeren tot het meeste water verdampt is. Meng de groenten met de kruiden, breng op smaak met de helft van de peper en het zout, en zet daarna opzij om te laten uitdampen.
2.
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C. Doe de lijnzaadjes in een kom en voeg water toe om ze te laten wellen. Mix ondertussen de havermout in de blender tot grof meel en doe het in een kom. Hak vervolgens de paranoten en walnoten grof in de blender en voeg toe aan het meel. Hak de kastanjes grof en kneed ze samen met de groenten, het lijnzaad en de andere helft peper en zout tot een homogeen deeg. Voeg een beetje water toe naar gelang de textuur van het deeg.
3.
Leg bakpapier in een cakevorm. Giet het deeg in de vorm en strijk het glad. Bestrijk het oppervlak met sojasaus en garneer met rozemarijnblaadjes en rode peper. Zet het gebraad 60 minuten in de oven.
4.
Haal het kastanje-walnootgebraad uit de oven en laat het afkoelen. Snij voorzichtig in plakjes en dien op met warme saus en bijgerechtjes.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.