Laat de kalkoenmedaillons ongeveer 3 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6,5 uur) en dep vervolgens droog. Verdeel de paprika op een bord, dek ze af en laat ze ongeveer 2 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4,5 uur).
2
Snij het vlees in dunne reepjes en doe het samen met de maizena, de norivlokken, de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus in een kom en laat 10 minuten marineren.
3
Maak ondertussen de lente-uitjes schoon, schil de gember en snij beide in dunne schijfjes. Schil de knoflook en hak fijn.
4
Verhit de raapzaadolie in een wokpan en bak de kalkoenreepjes 7 à 10 minuten. Voeg telkens de helft van de gember en de knoflook toe en laat kort mee bakken. Haal alles uit de pan en zet opzij.
5
Stoof de paprika en de lente-uitjes 3 à 5 minuten in het bakvet en voeg de rest van de gember en de knoflook toe. Voeg het vlees toe aan de groenten en breng alles op smaak met de azijn, sake, honing en de rest van de sojasaus en sesamolie. Strooi er nog een beetje norivlokken over en dien op.
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
½tl
lente-uitjes
¼stuk(s)
gember (3 cm)
½teen/tenen
knoflooktenen
¼el
raapzaadolie
½el
rijstazijn (of appelazijn)
¼el
honing
200 g bofrost*
200g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
250 g bofrost*
250g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
½tl
maizena
1tl
witte sesamolie
1el
sojasaus
0.75tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
1tl
lente-uitjes
½stuk(s)
gember (3 cm)
1teen/tenen
knoflooktenen
½el
raapzaadolie
1el
rijstazijn (of appelazijn)
½el
honing
300 g bofrost*
300g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
375 g bofrost*
375g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
¾tl
maizena
1½tl
witte sesamolie
1½el
sojasaus
1.13tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
1½tl
lente-uitjes
¾stuk(s)
gember (3 cm)
1½teen/tenen
knoflooktenen
¾el
raapzaadolie
1½el
rijstazijn (of appelazijn)
¾el
honing
400 g bofrost*
400g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
500 g bofrost*
500g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
1tl
maizena
2tl
witte sesamolie
2el
sojasaus
1.5tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
2tl
lente-uitjes
1stuk(s)
gember (3 cm)
2teen/tenen
knoflooktenen
1el
raapzaadolie
2el
rijstazijn (of appelazijn)
1el
honing
500 g bofrost*
500g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
625 g bofrost*
625g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
1¼tl
maizena
2½tl
witte sesamolie
2½el
sojasaus
1.88tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
2½tl
lente-uitjes
1¼stuk(s)
gember (3 cm)
2½teen/tenen
knoflooktenen
1¼el
raapzaadolie
2½el
rijstazijn (of appelazijn)
1¼el
honing
600 g bofrost*
600g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
750 g bofrost*
750g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
1½tl
maizena
3tl
witte sesamolie
3el
sojasaus
2.25tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
3tl
lente-uitjes
1½stuk(s)
gember (3 cm)
3teen/tenen
knoflooktenen
1½el
raapzaadolie
3el
rijstazijn (of appelazijn)
1½el
honing
700 g bofrost*
700g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
875 g bofrost*
875g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
1¾tl
maizena
3½tl
witte sesamolie
3½el
sojasaus
2.63tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
3½tl
lente-uitjes
1¾stuk(s)
gember (3 cm)
3½teen/tenen
knoflooktenen
1¾el
raapzaadolie
3½el
rijstazijn (of appelazijn)
1¾el
honing
800 g bofrost*
800g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
1000 g bofrost*
1000g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
2tl
maizena
4tl
witte sesamolie
4el
sojasaus
3tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
4tl
lente-uitjes
2stuk(s)
gember (3 cm)
4teen/tenen
knoflooktenen
2el
raapzaadolie
4el
rijstazijn (of appelazijn)
2el
honing
900 g bofrost*
900g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
1125 g bofrost*
1125g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
2¼tl
maizena
4½tl
witte sesamolie
4½el
sojasaus
3.38tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
4½tl
lente-uitjes
2¼stuk(s)
gember (3 cm)
4½teen/tenen
knoflooktenen
2¼el
raapzaadolie
4½el
rijstazijn (of appelazijn)
2¼el
honing
1000 g bofrost*
1000g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
1250 g bofrost*
1250g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
2½tl
maizena
5tl
witte sesamolie
5el
sojasaus
3.75tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
5tl
lente-uitjes
2½stuk(s)
gember (3 cm)
5teen/tenen
knoflooktenen
2½el
raapzaadolie
5el
rijstazijn (of appelazijn)
2½el
honing
1100 g bofrost*
1100g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
1375 g bofrost*
1375g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
2¾tl
maizena
5½tl
witte sesamolie
5½el
sojasaus
4.13tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
5½tl
lente-uitjes
2¾stuk(s)
gember (3 cm)
5½teen/tenen
knoflooktenen
2¾el
raapzaadolie
5½el
rijstazijn (of appelazijn)
2¾el
honing
1200 g bofrost*
1200g
bofrost*Kalkoenmedaillons, natuur
Het product is momenteel niet beschikbaar
1500 g bofrost*
1500g
bofrost*Paprika Trio
Het product is momenteel niet beschikbaar
3tl
maizena
6tl
witte sesamolie
6el
sojasaus
4.5tl
norivlokken (of 1 el oestersaus), en nog wat nori voor de afwerking
6tl
lente-uitjes
3stuk(s)
gember (3 cm)
6teen/tenen
knoflooktenen
3el
raapzaadolie
6el
rijstazijn (of appelazijn)
3el
honing
Bereiding
1.
Laat de kalkoenmedaillons ongeveer 3 uur afgedekt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6,5 uur) en dep vervolgens droog. Verdeel de paprika op een bord, dek ze af en laat ze ongeveer 2 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast 4,5 uur).
2.
Snij het vlees in dunne reepjes en doe het samen met de maizena, de norivlokken, de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus in een kom en laat 10 minuten marineren.
3.
Maak ondertussen de lente-uitjes schoon, schil de gember en snij beide in dunne schijfjes. Schil de knoflook en hak fijn.
4.
Verhit de raapzaadolie in een wokpan en bak de kalkoenreepjes 7 à 10 minuten. Voeg telkens de helft van de gember en de knoflook toe en laat kort mee bakken. Haal alles uit de pan en zet opzij.
5.
Stoof de paprika en de lente-uitjes 3 à 5 minuten in het bakvet en voeg de rest van de gember en de knoflook toe. Voeg het vlees toe aan de groenten en breng alles op smaak met de azijn, sake, honing en de rest van de sojasaus en sesamolie. Strooi er nog een beetje norivlokken over en dien op.
Jouw bofrost*voordelen
Pas betalen bij levering
U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies
Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen
Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie
Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.