De salade en de barbecuesaus kunnen al een dag op voorhand worden gemaakt. Voor de salade: breng lichtgezouten water aan de kook, voeg de bevroren bonen toe en breng terug aan de kook. Laat vervolgens 10 minuten garen op een zacht vuur, met het deksel. Giet de bonen af en laat ze schrikken onder koud water. Snij de aardappelen in blokjes en doe ze samen met de bonen in een kom. Fruit de uien in een beetje olie en blus met de bouillon. Roer de bouillon bij de salade en druppel er vervolgens de boter over. Laat enkele uren of een nacht in de koelkast afgedekt trekken. Maak van de overige ingrediënten de marinade en voeg toe om de smaak te verfijnen.
2
Breng de ingrediënten voor de barbecuesaus aan de kook in een pot en laat 20 à 25 minuten inkoken. Voeg eventueel meer azijn en sap toe. Pureer en kruid pikant af.
3
Laat de medaillons ongeveer 2 uur bedenkt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 4 uur). Giet het vrijgekomen vocht weg. Dep de medaillons droog en wikkel ze met de rozemarijn en het spek in tot stevige pakketjes, prik eventueel vast met tandestokers. Grill ze 1 minuut op elke kant in het midden van de rooster van de hete barbecue, grill vervolgens nog 10 minuten op de rand van de rooster en draai daarbij regelmatig om. Dien op met de salade en de saus.
Onze tip
Maak de barbecuesaus met chipotlechilipeper voor een subtiel rokerige pikantheid.
Varkensmedaillons in rozemarijnspekjasje met salade van bonen en aardappelen
gemiddeld
60 min
Ingrediënten
2
Varkensmedaillons, gemarineerd
2Takje(s)
rozemarijn
4
spek
125 g bofrost*
125g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
125g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
1¼Eetlepel
olijfolie
37.5ml
warme groentebouillon
½Eetlepel
gesmolten boter
¼Eetlepel
dragonblaadjes
0.3Eetlepel
graanmosterd
½Eetlepel
appelazijn
zout
peper
125g
trostomaten, in blokjes
¼
chilipeper, fijngesneden
¼ Eetlepel bofrost*
¼Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
¼Eetlepel
kruidenazijn
1Eetlepel
appelsap
½
knoflooktenen, fijngesneden
¼Eetlepel
ruwe rietsuiker
¼Theelepel
zout en peper
¼Theelepel
pikante mosterd
¼Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
¼Theelepel
gemalen komijn
4
Varkensmedaillons, gemarineerd
4Takje(s)
rozemarijn
8
spek
250 g bofrost*
250g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
250g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
2½Eetlepel
olijfolie
75ml
warme groentebouillon
1Eetlepel
gesmolten boter
½Eetlepel
dragonblaadjes
0.6Eetlepel
graanmosterd
1Eetlepel
appelazijn
zout
peper
250g
trostomaten, in blokjes
½
chilipeper, fijngesneden
½ Eetlepel bofrost*
½Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
½Eetlepel
kruidenazijn
2Eetlepel
appelsap
1
knoflooktenen, fijngesneden
½Eetlepel
ruwe rietsuiker
½Theelepel
zout en peper
½Theelepel
pikante mosterd
½Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
½Theelepel
gemalen komijn
6
Varkensmedaillons, gemarineerd
6Takje(s)
rozemarijn
12
spek
375 g bofrost*
375g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
375g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
3¾Eetlepel
olijfolie
112.5ml
warme groentebouillon
1½Eetlepel
gesmolten boter
¾Eetlepel
dragonblaadjes
0.9Eetlepel
graanmosterd
1½Eetlepel
appelazijn
zout
peper
375g
trostomaten, in blokjes
¾
chilipeper, fijngesneden
¾ Eetlepel bofrost*
¾Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
¾Eetlepel
kruidenazijn
3Eetlepel
appelsap
1½
knoflooktenen, fijngesneden
¾Eetlepel
ruwe rietsuiker
¾Theelepel
zout en peper
¾Theelepel
pikante mosterd
¾Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
¾Theelepel
gemalen komijn
8
Varkensmedaillons, gemarineerd
8Takje(s)
rozemarijn
16
spek
500 g bofrost*
500g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
Informatie over de symbolen
Für unsere veganen Produkte verwenden wir ausschließlich pflanzliche Zutaten. Auch Zusatz- und Verarbeitungshilfsstoffe dürfen nicht tierischen Ursprungs sein. Das gilt für alle Produktions- und Verarbeitungsschritte.
500g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
5Eetlepel
olijfolie
150ml
warme groentebouillon
2Eetlepel
gesmolten boter
1Eetlepel
dragonblaadjes
1.2Eetlepel
graanmosterd
2Eetlepel
appelazijn
zout
peper
500g
trostomaten, in blokjes
1
chilipeper, fijngesneden
1 Eetlepel bofrost*
1Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
1Eetlepel
kruidenazijn
4Eetlepel
appelsap
2
knoflooktenen, fijngesneden
1Eetlepel
ruwe rietsuiker
1Theelepel
zout en peper
1Theelepel
pikante mosterd
1Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
1Theelepel
gemalen komijn
10
Varkensmedaillons, gemarineerd
10Takje(s)
rozemarijn
20
spek
625 g bofrost*
625g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
625g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
6¼Eetlepel
olijfolie
187.5ml
warme groentebouillon
2½Eetlepel
gesmolten boter
1¼Eetlepel
dragonblaadjes
1½Eetlepel
graanmosterd
2½Eetlepel
appelazijn
zout
peper
625g
trostomaten, in blokjes
1¼
chilipeper, fijngesneden
1¼ Eetlepel bofrost*
1¼Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
1¼Eetlepel
kruidenazijn
5Eetlepel
appelsap
2½
knoflooktenen, fijngesneden
1¼Eetlepel
ruwe rietsuiker
1¼Theelepel
zout en peper
1¼Theelepel
pikante mosterd
1¼Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
1¼Theelepel
gemalen komijn
12
Varkensmedaillons, gemarineerd
12Takje(s)
rozemarijn
24
spek
750 g bofrost*
750g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
750g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
7½Eetlepel
olijfolie
225ml
warme groentebouillon
3Eetlepel
gesmolten boter
1½Eetlepel
dragonblaadjes
1.8Eetlepel
graanmosterd
3Eetlepel
appelazijn
zout
peper
750g
trostomaten, in blokjes
1½
chilipeper, fijngesneden
1½ Eetlepel bofrost*
1½Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
1½Eetlepel
kruidenazijn
6Eetlepel
appelsap
3
knoflooktenen, fijngesneden
1½Eetlepel
ruwe rietsuiker
1½Theelepel
zout en peper
1½Theelepel
pikante mosterd
1½Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
1½Theelepel
gemalen komijn
14
Varkensmedaillons, gemarineerd
14Takje(s)
rozemarijn
28
spek
875 g bofrost*
875g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
875g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
8¾Eetlepel
olijfolie
262.5ml
warme groentebouillon
3½Eetlepel
gesmolten boter
1¾Eetlepel
dragonblaadjes
2.1Eetlepel
graanmosterd
3½Eetlepel
appelazijn
zout
peper
875g
trostomaten, in blokjes
1¾
chilipeper, fijngesneden
1¾ Eetlepel bofrost*
1¾Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
1¾Eetlepel
kruidenazijn
7Eetlepel
appelsap
3½
knoflooktenen, fijngesneden
1¾Eetlepel
ruwe rietsuiker
1¾Theelepel
zout en peper
1¾Theelepel
pikante mosterd
1¾Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
1¾Theelepel
gemalen komijn
16
Varkensmedaillons, gemarineerd
16Takje(s)
rozemarijn
32
spek
1000 g bofrost*
1000g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
1000g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
10Eetlepel
olijfolie
300ml
warme groentebouillon
4Eetlepel
gesmolten boter
2Eetlepel
dragonblaadjes
2.4Eetlepel
graanmosterd
4Eetlepel
appelazijn
zout
peper
1000g
trostomaten, in blokjes
2
chilipeper, fijngesneden
2 Eetlepel bofrost*
2Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
2Eetlepel
kruidenazijn
8Eetlepel
appelsap
4
knoflooktenen, fijngesneden
2Eetlepel
ruwe rietsuiker
2Theelepel
zout en peper
2Theelepel
pikante mosterd
2Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
2Theelepel
gemalen komijn
18
Varkensmedaillons, gemarineerd
18Takje(s)
rozemarijn
36
spek
1125 g bofrost*
1125g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
1125g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
11¼Eetlepel
olijfolie
337.5ml
warme groentebouillon
4½Eetlepel
gesmolten boter
2¼Eetlepel
dragonblaadjes
2.7Eetlepel
graanmosterd
4½Eetlepel
appelazijn
zout
peper
1125g
trostomaten, in blokjes
2¼
chilipeper, fijngesneden
2¼ Eetlepel bofrost*
2¼Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
2¼Eetlepel
kruidenazijn
9Eetlepel
appelsap
4½
knoflooktenen, fijngesneden
2¼Eetlepel
ruwe rietsuiker
2¼Theelepel
zout en peper
2¼Theelepel
pikante mosterd
2¼Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
2¼Theelepel
gemalen komijn
20
Varkensmedaillons, gemarineerd
20Takje(s)
rozemarijn
40
spek
1250 g bofrost*
1250g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
1250g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
12½Eetlepel
olijfolie
375ml
warme groentebouillon
5Eetlepel
gesmolten boter
2½Eetlepel
dragonblaadjes
3Eetlepel
graanmosterd
5Eetlepel
appelazijn
zout
peper
1250g
trostomaten, in blokjes
2½
chilipeper, fijngesneden
2½ Eetlepel bofrost*
2½Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
2½Eetlepel
kruidenazijn
10Eetlepel
appelsap
5
knoflooktenen, fijngesneden
2½Eetlepel
ruwe rietsuiker
2½Theelepel
zout en peper
2½Theelepel
pikante mosterd
2½Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
2½Theelepel
gemalen komijn
22
Varkensmedaillons, gemarineerd
22Takje(s)
rozemarijn
44
spek
1375 g bofrost*
1375g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
1375g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
13¾Eetlepel
olijfolie
412.5ml
warme groentebouillon
5½Eetlepel
gesmolten boter
2¾Eetlepel
dragonblaadjes
3.3Eetlepel
graanmosterd
5½Eetlepel
appelazijn
zout
peper
1375g
trostomaten, in blokjes
2¾
chilipeper, fijngesneden
2¾ Eetlepel bofrost*
2¾Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
2¾Eetlepel
kruidenazijn
11Eetlepel
appelsap
5½
knoflooktenen, fijngesneden
2¾Eetlepel
ruwe rietsuiker
2¾Theelepel
zout en peper
2¾Theelepel
pikante mosterd
2¾Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
2¾Theelepel
gemalen komijn
24
Varkensmedaillons, gemarineerd
24Takje(s)
rozemarijn
48
spek
1500 g bofrost*
1500g
bofrost*Sperziebonen
Het product is momenteel niet beschikbaar
Vegan
1500g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
15Eetlepel
olijfolie
450ml
warme groentebouillon
6Eetlepel
gesmolten boter
3Eetlepel
dragonblaadjes
3.6Eetlepel
graanmosterd
6Eetlepel
appelazijn
zout
peper
1500g
trostomaten, in blokjes
3
chilipeper, fijngesneden
3 Eetlepel bofrost*
3Eetlepel
bofrost*Uienblokjes
Het product is momenteel niet beschikbaar
3Eetlepel
kruidenazijn
12Eetlepel
appelsap
6
knoflooktenen, fijngesneden
3Eetlepel
ruwe rietsuiker
3Theelepel
zout en peper
3Theelepel
pikante mosterd
3Theelepel
pikant chili- en paprikapoeder
3Theelepel
gemalen komijn
Bereiding
1.
De salade en de barbecuesaus kunnen al een dag op voorhand worden gemaakt. Voor de salade: breng lichtgezouten water aan de kook, voeg de bevroren bonen toe en breng terug aan de kook. Laat vervolgens 10 minuten garen op een zacht vuur, met het deksel. Giet de bonen af en laat ze schrikken onder koud water. Snij de aardappelen in blokjes en doe ze samen met de bonen in een kom. Fruit de uien in een beetje olie en blus met de bouillon. Roer de bouillon bij de salade en druppel er vervolgens de boter over. Laat enkele uren of een nacht in de koelkast afgedekt trekken. Maak van de overige ingrediënten de marinade en voeg toe om de smaak te verfijnen.
2.
Breng de ingrediënten voor de barbecuesaus aan de kook in een pot en laat 20 à 25 minuten inkoken. Voeg eventueel meer azijn en sap toe. Pureer en kruid pikant af.
3.
Laat de medaillons ongeveer 2 uur bedenkt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 4 uur). Giet het vrijgekomen vocht weg. Dep de medaillons droog en wikkel ze met de rozemarijn en het spek in tot stevige pakketjes, prik eventueel vast met tandestokers. Grill ze 1 minuut op elke kant in het midden van de rooster van de hete barbecue, grill vervolgens nog 10 minuten op de rand van de rooster en draai daarbij regelmatig om. Dien op met de salade en de saus.
Jouw bofrost*voordelen
Pas betalen bij levering
U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies
Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen
Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie
Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.