Appeltjes en co in de oven

Receptinformatie


Bereidingstijd:
45 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Feestelijke gerechten, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
724 kcal
Vet:
27 g
Koolhydraten:
102 g
Proteïne:
11 g

Bereiding

 Bak de chocoladebroodjes volgens de instructies op de verpakking. Laat de croissants ontdooien.
 Was de appels en steek de kernen uit.
 Kneed de rozijnen, de amaretto, de amandelen en de poedersuiker in de marsepein.
 Vul de helft van de appels met de marsepein en kerf de schil rondom in. Zet de gevulde appels in kleine ovenvaste vormpjes en bak 20 minuten onderaan in de voorverwarmde oven (hete lucht 160 °C). Zet de appelstrudels erbij en bak ze nog 25-30 minuten mee.
 Snij de rest van de appels telkens in acht partjes. Breng de suiker, kaneel, vanille en de rest van de amaretto aan de kook in een pan, laat karamelliseren en voeg vervolgens de appelpartjes toe.
 Rol de ontdooide croissants uit op een bebloemd oppervlak en snij in 16 reepjes. Wikkel ze rond de appelpartjes. Leg de ingewikkelde partjes op een bakplaat met bakpapier en bak 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
 Leg al het lekkers samen met de boter, de vanillesaus, het ijs en het zoete beleg in het midden van de kersttafel.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 bofrost* Originele Franse botercroissants
2
2 bofrost*
2
4
grote zure appels (bv. boskoop)
30 g
marsepein
20 g
rozijnen
8 cl
amaretto
10 g
amandelen, in stukjes
1 EL
poedersuiker
2 bofrost* Appelstrudel
2
6 EL
suiker
1 mespunt
kaneel
½
merg van vanillestokje
4 bol/bollen bofrost* Bourbonvanille-ijs
4 bol/bollen
100 ml
vanillesaus
boter en zoetbeleg naar wens
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Bak de chocoladebroodjes volgens de instructies op de verpakking. Laat de croissants ontdooien.
2.
Was de appels en steek de kernen uit.
3.
Kneed de rozijnen, de amaretto, de amandelen en de poedersuiker in de marsepein.
4.
Vul de helft van de appels met de marsepein en kerf de schil rondom in. Zet de gevulde appels in kleine ovenvaste vormpjes en bak 20 minuten onderaan in de voorverwarmde oven (hete lucht 160 °C). Zet de appelstrudels erbij en bak ze nog 25-30 minuten mee.
5.
Snij de rest van de appels telkens in acht partjes. Breng de suiker, kaneel, vanille en de rest van de amaretto aan de kook in een pan, laat karamelliseren en voeg vervolgens de appelpartjes toe.
6.
Rol de ontdooide croissants uit op een bebloemd oppervlak en snij in 16 reepjes. Wikkel ze rond de appelpartjes. Leg de ingewikkelde partjes op een bakplaat met bakpapier en bak 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
7.
Leg al het lekkers samen met de boter, de vanillesaus, het ijs en het zoete beleg in het midden van de kersttafel.