Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bereiding

1
 Laat de croissants ontdooien en bereid ondertussen de tomaten en uien voor.
2
 Leg bakpapier op een ovenplaat en verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.
3
 Rol de croissants voorzichtig uit tot driehoeken.
4
 Maak van de 4 driehoeken een grote driehoek op het bakpapier. Snijd twee vierkanten uit een van de nog 5 resterende driehoeken. Gebruik een vierkant als stam en druk deze aan tegen de boom.
5
 Verdeel de tomaten-uienmix over de kerstboom en bestrooi deze vervolgens met de geraspte kaas en de mediterrane kruiden.
6
 Houd de vulling in het midden van de boom, tot op ongeveer 1 cm van de rand.
7
 Breng nu een tweede laag driehoeken en nog een stam aan en druk de randen samen.
8
 Snijd de boom nu in horizontale stroken en sla de stam daarbij over. Vlecht nu iedere strook en leg deze zo op de bakplaat dat er terug een kerstboom ontstaat.
9
 Strijk de kerstboom in met het losgeklopte ei en zet hem ongeveer 20 minuten in de oven.

Onze tip

Is zowel koud als warm heerlijk!

Vergelijkbare recepten

Hartige kerstboom van croissants

gemiddeld 40 min

Ingrediënten

9 stuk(s) bofrost*
9 stuk(s)
Vegetarisch
200 g
tomatenblokjes
1 stuk(s)
ui, in blokjes gesneden
1 verpakking(en)
zakje geraspte kaas
1 snufje(s) bofrost*
1 snufje(s)
bofrost*Mediterrane kruidenmix
1 stuk(s)
losgeklopt ei

Bereiding

1.
Laat de croissants ontdooien en bereid ondertussen de tomaten en uien voor.
2.
Leg bakpapier op een ovenplaat en verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.
3.
Rol de croissants voorzichtig uit tot driehoeken.
4.
Maak van de 4 driehoeken een grote driehoek op het bakpapier. Snijd twee vierkanten uit een van de nog 5 resterende driehoeken. Gebruik een vierkant als stam en druk deze aan tegen de boom.
5.
Verdeel de tomaten-uienmix over de kerstboom en bestrooi deze vervolgens met de geraspte kaas en de mediterrane kruiden.
6.
Houd de vulling in het midden van de boom, tot op ongeveer 1 cm van de rand.
7.
Breng nu een tweede laag driehoeken en nog een stam aan en druk de randen samen.
8.
Snijd de boom nu in horizontale stroken en sla de stam daarbij over. Vlecht nu iedere strook en leg deze zo op de bakplaat dat er terug een kerstboom ontstaat.
9.
Strijk de kerstboom in met het losgeklopte ei en zet hem ongeveer 20 minuten in de oven.

Jouw bofrost*voordelen