Eendenborstfilet in rodewijn- en sinaasappelsaus met sjalotten en aardappelschijfjes

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Feestelijke gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat de eendenborstfilets het best ’s nachts en onder een stuk aluminiumfolie ontdooien in de koelkast.
 Verhit wat vet in een pan met antiaanbaklaag. Bak het diepgevroren product op matig vuur ca. 8 min. en draai daarbij meerdere keren om. Laat hierna op keukenpapier uitlekken.
 Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte in vieren. Hak de walnoten in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
 Verhit 1/6 van de olie in een pan en bak de eendenborstfilets samen met de sjalotten aan, begin daarbij met de velkant.
 Haal de eendenborst uit de pan en leg deze met de velkant naar boven in een ovenschotel. Zet de schotel ongeveer 20 minuten op de bovenste plaat in de oven
 Giet de rode wijn, het sinaasappelsap en de honing bij de sjalotten in de pan en laat kort opkoken
 Voeg de kaneel en de kruidnagels toe en laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
 Voeg wat maïzena toe om de saus te binden. Voeg tot slot de walnoten toe. Laat de saus nogmaals kort opkoken en breng op smaak met peper en zout.
 Haal de eendenborstfilets uit de oven en serveer met de saus en de aardappelschijfjes.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(ken) bofrost* Gegaarde eendenborst
4 stuk(ken)
8 stuk(ken) bofrost* Aardappelschijfjes 1200 g
8 stuk(ken)
4
sjalotten
50 g
walnoten
6 EL
koolzaadolie
200 ml
rode wijn
50 ml
sinaasappelsap
2 EL
Honing
1 snufje
kaneel
2 stuk(ken)
kruidnagel
1 TL
maïzena
1 snufje
peper, zout
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de eendenborstfilets het best ’s nachts en onder een stuk aluminiumfolie ontdooien in de koelkast.
2.
Verhit wat vet in een pan met antiaanbaklaag. Bak het diepgevroren product op matig vuur ca. 8 min. en draai daarbij meerdere keren om. Laat hierna op keukenpapier uitlekken.
3.
Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte in vieren. Hak de walnoten in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
4.
Verhit 1/6 van de olie in een pan en bak de eendenborstfilets samen met de sjalotten aan, begin daarbij met de velkant.
5.
Haal de eendenborst uit de pan en leg deze met de velkant naar boven in een ovenschotel. Zet de schotel ongeveer 20 minuten op de bovenste plaat in de oven
6.
Giet de rode wijn, het sinaasappelsap en de honing bij de sjalotten in de pan en laat kort opkoken
7.
Voeg de kaneel en de kruidnagels toe en laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
8.
Voeg wat maïzena toe om de saus te binden. Voeg tot slot de walnoten toe. Laat de saus nogmaals kort opkoken en breng op smaak met peper en zout.
9.
Haal de eendenborstfilets uit de oven en serveer met de saus en de aardappelschijfjes.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.