Kip met polenta en tomatensalsa

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:

Bereiding

 De bouillon aan de kook brengen en al roerend de polenta toevoegen. Eventjes laten doorkoken.
 De geraspte cheddarkaas erdoor roeren en direct op een stuk bakpapier uitsmeren en laten afkoelen (ongeveer 2 cm dikte).
 Voor de tomatensalsa, de tomaten zonder zaadjes in kleine blokjes snijden. De peperoni, ui en knoflook fijn snijden en mengen met de tomatenblokjes. Op smaak brengen met peper, zout, fijngesneden koriander en olijfolie.
 De chicken Mexico bereiden op een bakplaat in de oven.
 Mooie vormpjes uitsteken van de afgekoelde polenta en deze met wat olijfolie aanbakken in de pan.
 De gebakken polenta op een bord verdelen, de gegaarde chicken Mexico erbovenop leggen en serveren met de tomatensalsa.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 zak(ken)
chicken Mexico (art. 11353)
150 g
polenta
60 cl
kippenbouillon
200 g
geraspte cheddarkaas
4 stuk(s)
grote vleestomaten
1 stuk(ken)
groene peperoni
1 stuk(ken)
ui
1 stuk(s)
knoflookteentje
Verse koriander
Bakpapier
Peper
Zout
Olijfolie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
De bouillon aan de kook brengen en al roerend de polenta toevoegen. Eventjes laten doorkoken.
2.
De geraspte cheddarkaas erdoor roeren en direct op een stuk bakpapier uitsmeren en laten afkoelen (ongeveer 2 cm dikte).
3.
Voor de tomatensalsa, de tomaten zonder zaadjes in kleine blokjes snijden. De peperoni, ui en knoflook fijn snijden en mengen met de tomatenblokjes. Op smaak brengen met peper, zout, fijngesneden koriander en olijfolie.
4.
De chicken Mexico bereiden op een bakplaat in de oven.
5.
Mooie vormpjes uitsteken van de afgekoelde polenta en deze met wat olijfolie aanbakken in de pan.
6.
De gebakken polenta op een bord verdelen, de gegaarde chicken Mexico erbovenop leggen en serveren met de tomatensalsa.