Ovenschotel met pulled chicken en pompoenpuree

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees, Kant-en-klaar als basis
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Laat de pulled chicken ongeveer 5,5 uur ontdooien bij kamertemperatuur.
2.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de ontdooide pulled chicken in een ovenschaal en laat 30-40 minuten opwarmen. Giet er af en toe wat van de fond bij. Laat het sauszakje 5 minuten ongeopend ontdooien in warm water.
3.
Snij ondertussen de pompoen in blokjes. Doe de pompoen in een kookpot, zet onder water en laat ongeveer 20 minuten koken met de bouillon.
4.
Giet ondertussen de fond van de gare pulled chicken weg, trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng het met de ontdooide paprika-uienrelish.
5.
Verwarm de melk in een kookpot en voeg de bevroren aardappelpuree toe. Verwarm gedurende 3 minuten onder regelmatig roeren.
6.
Giet de pompoenblokjes af, voeg boter toe, pureer en voeg toe aan de aardappelpuree. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
7.
Doe de pulled chicken in een ovenschotel en verdeel er de puree over. Bestrooi met geraspte kaas en laat ongeveer 20 minuten bakken op 180 °C tot de kaas goudgeel ziet.

Ingrediënten


Aantal personen:
400 g
bofrost*Pulled Chicken
1 Stück
kastanjepompoen
500 g
bofrost*Aardappelpuree, natuur 1500 g
200 ml
melk
1 EL
boter
50 g
geraspte kaas
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje