Pangerecht met peren, bonen en kip

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Dek de kippenborstfilets af en laat ze 6 uur in de koelkast ontdooien.
 Was en droog de kippenborstfilets, snijd ze in blokjes van 2 cm en voeg peper en zout toe.
 Was en droog de peren grondig, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in achten.
 Verhit de olie in een pan. Voeg de diepgevroren uienblokjes toe en roerbak. Voeg dan de kippenblokjes toe en bak 1-2 minuten. Voeg de jeneverbessen toe en bak nog eens 1-2 minuten.
 Voeg de peren en de bonen toe en roerbak ongeveer 1 minuut. Giet de bouillon en het citroensap erbij en laat het geheel op een laag vuur ongeveer 15 minuten met een gesloten deksel koken.
 Hak de walnoten. Schik de kippenschotel met peren en bonen op borden en garneer met peterselie en walnoten. Een Frans boerenbrood met walnoten past hier perfect bij.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 stuk(ken) bofrost* Kippenborstfilets, natuur
2 stuk(ken)
200 g bofrost* Fijne prinsessenbonen 1000 g
200 g
¼ TL
zout
¼ TL
peper
2
peren
3 EL bofrost* Uienblokjes
3 EL
1 EL
zonnebloemolie
2
jeneverbessen
1
laurierblad
150 ml
groentebouillon
2 EL
citroensap
2 EL bofrost* Gehakte peterselie
2 EL
2 EL
walnoten
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Dek de kippenborstfilets af en laat ze 6 uur in de koelkast ontdooien.
2.
Was en droog de kippenborstfilets, snijd ze in blokjes van 2 cm en voeg peper en zout toe.
3.
Was en droog de peren grondig, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in achten.
4.
Verhit de olie in een pan. Voeg de diepgevroren uienblokjes toe en roerbak. Voeg dan de kippenblokjes toe en bak 1-2 minuten. Voeg de jeneverbessen toe en bak nog eens 1-2 minuten.
5.
Voeg de peren en de bonen toe en roerbak ongeveer 1 minuut. Giet de bouillon en het citroensap erbij en laat het geheel op een laag vuur ongeveer 15 minuten met een gesloten deksel koken.
6.
Hak de walnoten. Schik de kippenschotel met peren en bonen op borden en garneer met peterselie en walnoten. Een Frans boerenbrood met walnoten past hier perfect bij.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.