Champignonpan met kippenborstfilets

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
466 kcal
Vet:
26 g
Koolhydraten:
20 g
Proteïne:
39 g

Bereiding

 Leg de bevroren kippenborstfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de volgende dag af met koud water, dep droog met huishoudpapier, snij in reepjes van 1 cm dik en kruid met peper en zout.
 Laat de prei afgedekt ontdooien in een zeef.
 Laat de boter smelten in een pan en schroei de kippenreepjes op hoog vuur op beide kanten gedurende 4 minuten. Neem ze uit de pan en zet opzij.
 Stoof de prei en de bevroren champignons 5 minuten in dezelfde pan. Blus met de room en kippenbouillon, kruid met 1 theelepel currypoeder en stoof nog 5 minuten verder.
 Giet ondertussen de abrikozen in een zeef, vang het sap op en snij de abrikozen in partjes.
 Breng de abrikozenpartjes met een beetje sap in een kleine kookpot aan de kook, voeg de bevroren vruchtenmix toe, laat 5 minuten koken en dik in met de sausbinder. Kruid af met zout en de rest van het currypoeder.
 Voeg de kippenreepjes toe aan de groentenpan, laat ongeveer 5 minuten mee opwarmen en schik op de borden. Giet de vruchtensaus erbij.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(ken) bofrost* Kippenborstfilets, natuur
4 stuk(ken)
200 g bofrost* Prei
200 g
bofrost*Prei
30 g
boter
400 g bofrost* Champignonschijfjes 1000 g
400 g
200 g
room
125 ml
groentebouillon
2 TL
currypoeder
½ blik(ken)
abrikozen
300 g bofrost* Zomerse fruitsalade
300 g
bofrost*Zomerse fruitsalade
1 EL
sausbinder voor witte sauzen
zout
versgemalen zwarte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Leg de bevroren kippenborstfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de volgende dag af met koud water, dep droog met huishoudpapier, snij in reepjes van 1 cm dik en kruid met peper en zout.
2.
Laat de prei afgedekt ontdooien in een zeef.
3.
Laat de boter smelten in een pan en schroei de kippenreepjes op hoog vuur op beide kanten gedurende 4 minuten. Neem ze uit de pan en zet opzij.
4.
Stoof de prei en de bevroren champignons 5 minuten in dezelfde pan. Blus met de room en kippenbouillon, kruid met 1 theelepel currypoeder en stoof nog 5 minuten verder.
5.
Giet ondertussen de abrikozen in een zeef, vang het sap op en snij de abrikozen in partjes.
6.
Breng de abrikozenpartjes met een beetje sap in een kleine kookpot aan de kook, voeg de bevroren vruchtenmix toe, laat 5 minuten koken en dik in met de sausbinder. Kruid af met zout en de rest van het currypoeder.
7.
Voeg de kippenreepjes toe aan de groentenpan, laat ongeveer 5 minuten mee opwarmen en schik op de borden. Giet de vruchtensaus erbij.