Geflambeerde pannenkoeken met blauwe bessen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Feestelijke gerechten, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
418 kcal
Vet:
16 g
Koolhydraten:
54 g
Proteïne:
6 g

Bereiding

 Bak de bevroren pannenkoeken (ca. 5 minuten) in een antikleefpan met wat boter. Daar meermaals om. Leg ze op een mooi bord en hou ze bij 40 à 50 °C warm in de oven.
 Schrob de sinaasappels in warm water en rasp dan voorzichtig de zeste. Snij ze vervolgens à vif, en snij met een scherp mes de sinaasappelschijfjes los. Vang het sap op. Laat in dezelfde pan de bruine suiker licht karamelliseren, blus met al het sinaasappelsap en voeg het kaneel- en het vanillestokje toe. Laat tot een derde inkoken.
 Voeg dan de sinaasappelpartjes toe en warm ze op door met de pan te draaien, zonder te laten koken.
 Voeg de rum toe en verdeel de sinaasappelboter over de Pannenkoekjes met blauwe bosbessen. Steek de rum-sinaasappelboter voorzichtig aan met een lucifer en dien de pannenkoeken brandend op. Dien er kleine kommetjes Vanilleroomijs bij op.
Tip
Ook lekker met: ‘dolcedo’ roomijs pistache (1565) of walnotenijs.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(ken)
bofrost*Pannekoeken, met blauwe bessen
40 g
boter
2 stuk(ken)
onbehandelde sinaasappels
3 EL
bruine suiker
200 ml
sinaasappelsap
1 stuk(ken)
klein kaneelstokje
½ stuk(s)
vanille (tahitivanille)
30 ml
strohrum
4 bol/bollen
borfost*Vanilleroomijs
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Bak de bevroren pannenkoeken (ca. 5 minuten) in een antikleefpan met wat boter. Daar meermaals om. Leg ze op een mooi bord en hou ze bij 40 à 50 °C warm in de oven.
2.
Schrob de sinaasappels in warm water en rasp dan voorzichtig de zeste. Snij ze vervolgens à vif, en snij met een scherp mes de sinaasappelschijfjes los. Vang het sap op. Laat in dezelfde pan de bruine suiker licht karamelliseren, blus met al het sinaasappelsap en voeg het kaneel- en het vanillestokje toe. Laat tot een derde inkoken.
3.
Voeg dan de sinaasappelpartjes toe en warm ze op door met de pan te draaien, zonder te laten koken.
4.
Voeg de rum toe en verdeel de sinaasappelboter over de Pannenkoekjes met blauwe bosbessen. Steek de rum-sinaasappelboter voorzichtig aan met een lucifer en dien de pannenkoeken brandend op. Dien er kleine kommetjes Vanilleroomijs bij op.