Spaghetti met spinazie en feta

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1.
Laat de spinazie ongeopend een nacht ontdooien in de koelkast. Doe de spinazie in een zeef, druk lichtjes aan om een deel het vocht eruit te duwen aan en hak vervolgens grof. Was en halveer de kerstomaten. Verkruimel de feta of snij in blokjes.
2.
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Verhit de olie in een antikleefpan en stoof de uienblokjes samen met de knoflook aan. Voeg de spinazie en de oregano toe en laat ongeveer 3 minuten mee stoven. Meng er ten slotte de gehalveerde tomaatjes onder en laat ze mee opwarmen. Kruid flink met peper en zout.
3.
Neem 125 ml van het kookvocht van de pasta en giet de rest weg. Laat de pasta uitlekken en meng vervolgens met de spinazie en de kaas. Voeg het kookvocht beetje bij beetje toe aan de spaghetti tot de gewenste dikte.
4.
Kruid eventueel nog bij en dresseer de pasta in diepe borden.

Ingrediënten


Aantal personen:
480 g
1 Zehe(n)
knoflook
250 g
kerstomaten
200 g
feta (40 % vetgehalte in droge stof)
400 g
spaghetti
50 g
1 EL
olijfolie
½ TL
oregano
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje