Gevulde croissants met avocado en eiersalade

Receptinformatie


Bereidingstijd:
25 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

 Leg de bevroren botercroissants op een bakplaat met bakpapier en laat ze 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur
 Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C. Laat de licht ontdooide croissants vervolgens 22 minuten bakken in het midden van de oven. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
 Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren en laat ze 8 minuten koken. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en laat ze afkoelen. Daarna kunnen ze in blokjes worden gesneden.
 Roer in een kom het currypoeder, het peper en het zout onder de mayonaise.
 Hak de augurkjes fijn. Maak de lente-uien schoon en snij ze in dunne ringetjes. Meng de augurken, de lente-ui en de eieren onder de mayonaise
 Snij de tuinkers af, spoel af in een zeef en dep droog.
 Bak het ontbijtspek aan beide zijden krokant in een antikleefpan.
 Snij de avocado's in tweeën en verwijder de pitten. Haal het vruchtvlees uit de schil en snij het in schijfjes.
 Snij de croissants horizontaal open en leg de avocadoschijfjes op de onderste helften. Spreid er de eiersalade over en doe daar nog tuinkers en chilivlokken bovenop. Werk tot slot af met telkens een stukje ontbijtspek en zet de bovenkant van de croissants er terug bovenop.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 bofrost* Originele Franse botercroissants
4
4 bofrost* BIO - Eieren
4
bofrost*BIO - Eieren
2 EL
mayonaise
1 TL
currypoeder
1 snufje
zout
2
augurken
2
lente-uien
1 pakje(s)
tuinkers
4 dun plakje/dunne plakjes
ontbijtspek
2
Avocado(s)
1 snufje
chilivlokken
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Leg de bevroren botercroissants op een bakplaat met bakpapier en laat ze 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur
2.
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C. Laat de licht ontdooide croissants vervolgens 22 minuten bakken in het midden van de oven. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
3.
Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren en laat ze 8 minuten koken. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en laat ze afkoelen. Daarna kunnen ze in blokjes worden gesneden.
4.
Roer in een kom het currypoeder, het peper en het zout onder de mayonaise.
5.
Hak de augurkjes fijn. Maak de lente-uien schoon en snij ze in dunne ringetjes. Meng de augurken, de lente-ui en de eieren onder de mayonaise
6.
Snij de tuinkers af, spoel af in een zeef en dep droog.
7.
Bak het ontbijtspek aan beide zijden krokant in een antikleefpan.
8.
Snij de avocado's in tweeën en verwijder de pitten. Haal het vruchtvlees uit de schil en snij het in schijfjes.
9.
Snij de croissants horizontaal open en leg de avocadoschijfjes op de onderste helften. Spreid er de eiersalade over en doe daar nog tuinkers en chilivlokken bovenop. Werk tot slot af met telkens een stukje ontbijtspek en zet de bovenkant van de croissants er terug bovenop.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers
Thuislevering Levering aan huis wanneer het jou past
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, nemen wij het terug en betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.