Vissoep met garnalen en groenten

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Afkoeltijd:
25 min
Extra tijd:
25 minuten gaartijd, 25 minuten tijd om te trekken
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, Vis & zeevruchten, Soepen en stoofpotten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
295 kcal
Vet:
10 g
Koolhydraten:
4 g
Proteïne:
36 g

Bereiding

 Pel de uien en de knoflook en hak fijn. Schrik de tomaten in heet water, ontvel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
 Verhit de olijfolie in een pot en stoof de uien, knoflook en bouillongroenten. Voeg vervolgens de tomaten toe en kruid met peper, zout, een snufje saffraanpoeder en citroenzeste. Voeg de fond en de wijn toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
 Spoel de visfilets af, dep ze droog met huishoudrol en snij ze in hapklare blokjes. Kruid met peper en zout. Spoel de garnalen af en dep ze droog. Was de tijm en rozemarijn en schud droog.
 Voeg de stukjes vis, de tijm, rozemarijn en peterselie toe aan de soep en laat enkele minuten garen op een zacht vuur. Haal de kruidentakjes uit de vissoep en schep de soep in diepe borden of kommen. Garneer met peterselie en enkele saffraandraadjes. Heerlijk met een verse baguette.
Tip
Voor een mooie heldere vissoep gaart u de stukjes vis het best apart. Kook de vis in een aparte pot met water en genoeg zout om het water naar zeewater te laten smaken. Neem de pot van het vuur en laat de vis nog een minuut trekken. Giet de vis af in een zeef, zo wordt het viseiwit dat de soep troebel maakt verwijderd. Laat de vis vervolgens nog 2 à 3 minuten in de soep verder garen op middelhoog vuur.

Ingrediënten


Aantal personen:
2
uien
4 teen/tenen
knoflook
2
tomaten
1 EL
olijfolie
120 g bofrost* Bouillongroenten
120 g
1
onbehandelde citroen, de zeste ervan
400 ml
visfond
¼ l
droge witte wijn
1 stuk(ken) bofrost* Zalmfilets, natuur
1 stuk(ken)
bofrost*Zalmfilets, natuur (aufgetaut)
2 stuk(ken) bofrost* Pangasiusfilets, natuur
2 stuk(ken)
2 stuk(ken) bofrost* Roodbaarsfilets, natuur
2 stuk(ken)
bofrost*Roodbaarsfilets, natuur (aufgetaut)
10 bofrost* Gepelde reuzengarnalen
10
bofrost*Gepelde reuzengarnalen (aufgetaut)
3 takje(s)
tijm
1 takje(s)
rozemarijn
2 EL bofrost* Kruidentuin gehakte peterselie
2 EL
zout
versgemalen peper
safraan poeder
enkele safraandraden voor de afwerking
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Pel de uien en de knoflook en hak fijn. Schrik de tomaten in heet water, ontvel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
2.
Verhit de olijfolie in een pot en stoof de uien, knoflook en bouillongroenten. Voeg vervolgens de tomaten toe en kruid met peper, zout, een snufje saffraanpoeder en citroenzeste. Voeg de fond en de wijn toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
3.
Spoel de visfilets af, dep ze droog met huishoudrol en snij ze in hapklare blokjes. Kruid met peper en zout. Spoel de garnalen af en dep ze droog. Was de tijm en rozemarijn en schud droog.
4.
Voeg de stukjes vis, de tijm, rozemarijn en peterselie toe aan de soep en laat enkele minuten garen op een zacht vuur. Haal de kruidentakjes uit de vissoep en schep de soep in diepe borden of kommen. Garneer met peterselie en enkele saffraandraadjes. Heerlijk met een verse baguette.