Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

zonder vlees, zonder varkensvlees

Afkoeltijd:

25 min

Extra tijd::

25 minuten gaartijd, 25 minuten tijd om te trekken

Voedingswaarden  per persoon

Calorieën:
295 kcal
Vet:
10 g
Koolhydraten:
4 g
Proteïne:
36 g

Bereiding

1
 Pel de uien en de knoflook en hak fijn. Schrik de tomaten in heet water, ontvel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
2
 Verhit de olijfolie in een pot en stoof de uien, knoflook en bouillongroenten. Voeg vervolgens de tomaten toe en kruid met peper, zout, een snufje saffraanpoeder en citroenzeste. Voeg de fond en de wijn toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
3
 Spoel de visfilets af, dep ze droog met huishoudrol en snij ze in hapklare blokjes. Kruid met peper en zout. Spoel de garnalen af en dep ze droog. Was de tijm en rozemarijn en schud droog.
4
 Voeg de stukjes vis, de tijm, rozemarijn en peterselie toe aan de soep en laat enkele minuten garen op een zacht vuur. Haal de kruidentakjes uit de vissoep en schep de soep in diepe borden of kommen. Garneer met peterselie en enkele saffraandraadjes. Heerlijk met een verse baguette.

Onze tip

Voor een mooie heldere vissoep gaart u de stukjes vis het best apart. Kook de vis in een aparte pot met water en genoeg zout om het water naar zeewater te laten smaken. Neem de pot van het vuur en laat de vis nog een minuut trekken. Giet de vis af in een zeef, zo wordt het viseiwit dat de soep troebel maakt verwijderd. Laat de vis vervolgens nog 2 à 3 minuten in de soep verder garen op middelhoog vuur.

Vergelijkbare recepten

Vissoep met garnalen en groenten

gemiddeld 60 min

Ingrediënten

2
uien
4 teen/tenen
knoflook
2
tomaten
1 EL
olijfolie
120 g bofrost* Bouillongroenten
120 g
Vegan
1
onbehandelde citroen, de zeste ervan
400 ml
visfond
¼ l
droge witte wijn
1 stuk(ken) bofrost* Zalmfilets, natuur
1 stuk(ken)
bofrost*Zalmfilets, natuur (aufgetaut)
2 stuk(ken) bofrost* Pangasiusfilets, natuur
2 stuk(ken)
2 stuk(ken) bofrost* Roodbaarsfilets, natuur
2 stuk(ken)
10 bofrost* Gepelde garnaalstaarten
10
3 takje(s)
tijm
1 takje(s)
rozemarijn
2 EL bofrost* Kruidentuin gehakte peterselie
2 EL
Vegan
zout
versgemalen peper
safraan poeder
enkele safraandraden voor de afwerking

Bereiding

1.
Pel de uien en de knoflook en hak fijn. Schrik de tomaten in heet water, ontvel ze, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
2.
Verhit de olijfolie in een pot en stoof de uien, knoflook en bouillongroenten. Voeg vervolgens de tomaten toe en kruid met peper, zout, een snufje saffraanpoeder en citroenzeste. Voeg de fond en de wijn toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
3.
Spoel de visfilets af, dep ze droog met huishoudrol en snij ze in hapklare blokjes. Kruid met peper en zout. Spoel de garnalen af en dep ze droog. Was de tijm en rozemarijn en schud droog.
4.
Voeg de stukjes vis, de tijm, rozemarijn en peterselie toe aan de soep en laat enkele minuten garen op een zacht vuur. Haal de kruidentakjes uit de vissoep en schep de soep in diepe borden of kommen. Garneer met peterselie en enkele saffraandraadjes. Heerlijk met een verse baguette.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.