Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Eigenschappen:

Lactosevrij, Glutenvrij, Zonder vlees, Zonder varkensvlees

Bereiding

1
 Ontdooi de mangoblokjes gedurende 5 minuten afgedekt in de microgolfoven op 180 watt.
2
 Kook de langkorrelrijst beetgaar in gezouten water. Giet af en breng op smaak met de rijstazijn en een snufje zout.
3
 Rasp de schil van de limoenen en pers het sap. Giet het sap samen met de sojasaus, de sesampasta, de helft van de sesamolie en de honing in een kom en bewerk met een staafmixer tot een homogene saus.
4
 Verhit de resterende sesamolie in een pan, warm hierin de garnalen kort op en breng op smaak met de chilivlokken.
5
 Snijd de avocado’s in tweeën, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in fijne schijfjes. Hak de koriander fijn en snijd de lente-ui en de komkommer in schijfjes.
6
 Serveer nu de rijst in het midden van een schaal. Leg de komkommerschijfjes, de mangoblokjes en de garnalen rond de rijst. Haal nu met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en drapeer het vruchtvlees van één avocado in de vorm van een roos naast de rijst. Giet de dressing royaal over de schaal en garneer met lente-uitjes, koriander en sesamzaadjes.

Vergelijkbare recepten

Poké bowl met avocadopartjes, garnaalstaarten en mango

gemiddeld 40 min

Ingrediënten

150 g bofrost*
150 g
100 g
langekorrelrijst
2 el
rijstazijn
1 snufje(s)
zout
2
limoenen, voor het sap
3 el
sojasaus
2 el
sesampasta
3 el
sesamolie
1 tl
honing
300 g bofrost*
300 g
Source de protéines
1 snufje(s)
chilivlokken
2
rijpe avocado's
4 takje(s)
koriander
1
lente-ui
½
komkommer
1 el
sesamzaad

Bereiding

1.
Ontdooi de mangoblokjes gedurende 5 minuten afgedekt in de microgolfoven op 180 watt.
2.
Kook de langkorrelrijst beetgaar in gezouten water. Giet af en breng op smaak met de rijstazijn en een snufje zout.
3.
Rasp de schil van de limoenen en pers het sap. Giet het sap samen met de sojasaus, de sesampasta, de helft van de sesamolie en de honing in een kom en bewerk met een staafmixer tot een homogene saus.
4.
Verhit de resterende sesamolie in een pan, warm hierin de garnalen kort op en breng op smaak met de chilivlokken.
5.
Snijd de avocado’s in tweeën, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in fijne schijfjes. Hak de koriander fijn en snijd de lente-ui en de komkommer in schijfjes.
6.
Serveer nu de rijst in het midden van een schaal. Leg de komkommerschijfjes, de mangoblokjes en de garnalen rond de rijst. Haal nu met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en drapeer het vruchtvlees van één avocado in de vorm van een roos naast de rijst. Giet de dressing royaal over de schaal en garneer met lente-uitjes, koriander en sesamzaadjes.

Jouw bofrost*voordelen