Spaghetti in roomsaus met ham

Receptinformatie


Bereidingstijd:
35 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

 Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
 Snij de ham in kleine blokjes.
 Verhit de olie in een pan en bak de bevroren champignons aan. Doe de uienblokjes erbij en laat ze kort mee stoven. Kruid met peper en zout.
 Voeg het water, de room en de instant bouillon toe en laat opkoken. Voeg vervolgens de bevroren erwten en de ham toe en laat nog 3 minuten sudderen op laag vuur.
 Voeg de sausbinder toe en laat opnieuw opkoken. Kruid met peper, zout en de bevroren bieslook. Breng de warme spaghetti over in een kom en meng met de saus.
Tip
De erwten kunnen ter afwisseling worden vervangen door dezelfde hoeveelheid broccoliroosjes. Hou er wel rekening mee dat de broccoli langer moet garen.

Ingrediënten


Aantal personen:
400 g
spaghetti
150 g
gekookte ham
1 EL
olie
250 g bofrost* Champignonschijfjes 1000 g
250 g
100 g bofrost* Uienblokjes
100 g
375 ml
water
100 g
room
1 TL
instant groentebouillon met stukjes
150 g bofrost* Erwten, zeer fijn
150 g
2 EL
sausbinder voor witte sauzen
2 EL bofrost* Kruidentuin gehakte bieslook
2 EL
Zout
Witte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
2.
Snij de ham in kleine blokjes.
3.
Verhit de olie in een pan en bak de bevroren champignons aan. Doe de uienblokjes erbij en laat ze kort mee stoven. Kruid met peper en zout.
4.
Voeg het water, de room en de instant bouillon toe en laat opkoken. Voeg vervolgens de bevroren erwten en de ham toe en laat nog 3 minuten sudderen op laag vuur.
5.
Voeg de sausbinder toe en laat opnieuw opkoken. Kruid met peper, zout en de bevroren bieslook. Breng de warme spaghetti over in een kom en meng met de saus.