Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Roomsoezen met rode vruchtensaus en chocoladeglazuur

gemiddeld 20 min

Ingrediënten

4
bofrost*Slagroomsoezen met kersen
400 g
100 ml rode wijn
50 g Suiker
1 el maizena
50 g cacao
100 ml water
100 g pure chocolade
100 ml room

Bereiding

1.
Laat de soezen en de rodevruchtenmix ontdooien in de koelkast.
2.
Vang het sap van de rodevruchtenmix op, verhit het in een pan met de rode wijn en de suiker, en dik in met de maizena. Laat de saus wat afkoelen en meng er dan de rodevruchtenmix onder. Bewaar in de koelkast.
3.
Reduceer het cacaopoeder met de rest van de suiker en het water in een steelpan tot een stroperige consistentie.
4.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
5.
Verwarm de room in een andere pan en laat de fijngehakte chocolade erin smelten. Meng de twee chocoladebereidingen vervolgens bij elkaar en bewaar in de koelkast.
6.
Schik de roomsoezen met kersen op de rode vruchten en werk mooi af met het chocoladeglazuur.

Bereiding

1
 Laat de soezen en de rodevruchtenmix ontdooien in de koelkast.
2
 Vang het sap van de rodevruchtenmix op, verhit het in een pan met de rode wijn en de suiker, en dik in met de maizena. Laat de saus wat afkoelen en meng er dan de rodevruchtenmix onder. Bewaar in de koelkast.
3
 Reduceer het cacaopoeder met de rest van de suiker en het water in een steelpan tot een stroperige consistentie.
4
 Hak de chocolade in kleine stukjes.
5
 Verwarm de room in een andere pan en laat de fijngehakte chocolade erin smelten. Meng de twee chocoladebereidingen vervolgens bij elkaar en bewaar in de koelkast.
6
 Schik de roomsoezen met kersen op de rode vruchten en werk mooi af met het chocoladeglazuur.

Vergelijkbare recepten

Jouw bofrost*voordelen