Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bereiding

1
 Breng 2 liter water aan de kook in een kookpot en kook de tapiocaparels 5 minuten. Haal de pot van het vuur en laat de tapiocaparels nog 15 minuten wellen in het hete water. Giet ze daarna over in een zeef en laat uitdruppelen.
2
 Meng de kokosmelk met de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de tapiocaparels toe en laat 5 minuten staan.
3
 Spoel voor elke portie een dessertkommetje om met koud water en giet de tapiocapudding erin. Laat afkoelen en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
4
 Verwarm de oven voor op 170 °C boven- en onderwarmte. Snijd het kokosvlees in dunne plakjes, verdeel ze over een bakplaat en laat ze ongeveer 10 minuten roosteren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
5
 Giet de kleurrijke fruitsalade in een geschikte kom voor de microgolfoven en dek af met een deksel. Laat ongeveer 6 minuten ontdooien in de microgolfoven op 180 Watt. Laat daarna 10 minuten staan.
6
 Om te serveren draai je de tapiocapudding om op dessertbordjes en decoreer je het fruit eromheen. Bestrooi met de geroosterde kokosschilfers en dien op.

Vergelijkbare recepten

Vegan tapiocapudding met gemengd fruit en crunchy kokosschilfers

gemiddeld 50 min

Ingrediënten

150 g
tapiocaparels met pandansmaak
200 ml
kokosmelk
50 g
rietsuiker
100 g
vers kokosvlees
600 g bofrost*
600 g

Bereiding

1.
Breng 2 liter water aan de kook in een kookpot en kook de tapiocaparels 5 minuten. Haal de pot van het vuur en laat de tapiocaparels nog 15 minuten wellen in het hete water. Giet ze daarna over in een zeef en laat uitdruppelen.
2.
Meng de kokosmelk met de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de tapiocaparels toe en laat 5 minuten staan.
3.
Spoel voor elke portie een dessertkommetje om met koud water en giet de tapiocapudding erin. Laat afkoelen en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
4.
Verwarm de oven voor op 170 °C boven- en onderwarmte. Snijd het kokosvlees in dunne plakjes, verdeel ze over een bakplaat en laat ze ongeveer 10 minuten roosteren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
5.
Giet de kleurrijke fruitsalade in een geschikte kom voor de microgolfoven en dek af met een deksel. Laat ongeveer 6 minuten ontdooien in de microgolfoven op 180 Watt. Laat daarna 10 minuten staan.
6.
Om te serveren draai je de tapiocapudding om op dessertbordjes en decoreer je het fruit eromheen. Bestrooi met de geroosterde kokosschilfers en dien op.

Jouw bofrost*voordelen