Ijspizza

Receptinformatie


Bereidingstijd:
15 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
572 kcal
Vet:
36 g
Koolhydraten:
54 g
Proteïne:
7 g

Bereiding

 Koel de borden in het vriesvak. Laat de aardbeien ontdooien op kamertemperatuur.
 Spoel de blauwe bosbessen af. Schil de kiwi's en de banaan, maak de verse aardbeien schoon en snij alles in schijfjes. Schaaf de chocolade.
 Doe de ontdooide aardbeien in een hoge beker, pers de limoen, voeg het sap bij de aardbeien en mix fijn. Voeg poedersuiker toe naar smaak. Passeer de gemixte aardbeien door een fijne zeef.
 Klop de room op met de vanillesuiker en de slagroomversteviger en breng over in een spuitzak.
 Verdeel het vanille-ijs in pizzavorm op de borden en verdeel de aardbeiensaus erover als tomatensaus. Garneer met het gesneden fruit en blauwe bosbessen en plaats een fysalis in het midden.
 Strooi de witte chocolade erover als kaas en maak de pizzakorst met de slagroom.

Ingrediënten


Aantal personen:
300 g bofrost* Aardbeien
300 g
bofrost*Aardbeien
125 g
blauwe bosbessen
2 stuk(ken)
Kiwi's
1 stuk(ken)
banaan
12 stuk(ken)
verse aardbeien
40 g
witte chocolade
½ stuk(ken)
limoen
1 TL
poedersuiker
1 beker
room
1 pakje(s)
slagroomversteviger
1 pakje(s)
vanillesuiker
12 bol/bollen bofrost* Bourbonvanille-ijs
12 bol/bollen
4 stuk(ken)
Physalis
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Koel de borden in het vriesvak. Laat de aardbeien ontdooien op kamertemperatuur.
2.
Spoel de blauwe bosbessen af. Schil de kiwi's en de banaan, maak de verse aardbeien schoon en snij alles in schijfjes. Schaaf de chocolade.
3.
Doe de ontdooide aardbeien in een hoge beker, pers de limoen, voeg het sap bij de aardbeien en mix fijn. Voeg poedersuiker toe naar smaak. Passeer de gemixte aardbeien door een fijne zeef.
4.
Klop de room op met de vanillesuiker en de slagroomversteviger en breng over in een spuitzak.
5.
Verdeel het vanille-ijs in pizzavorm op de borden en verdeel de aardbeiensaus erover als tomatensaus. Garneer met het gesneden fruit en blauwe bosbessen en plaats een fysalis in het midden.
6.
Strooi de witte chocolade erover als kaas en maak de pizzakorst met de slagroom.