Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

Zonder vis, Vleesvrij, Varkensvrij

Bereiding

1
 Gaar de pompoenblokjes ongeveer 10 minuten in licht gezouten water tot ze zacht zijn. Giet ze af en pureer ze terwijl ze nog warm zijn. Zet opzij om af te laten koelen.
2
 Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C (onder-/bovenwarmte, 155 °C heteluchtoven) en vet de kleine cakevormpjes of ovenschaaltjes in. Schraap het vanillemerg uit het stokje en meng met de eieren, de suiker en een snufje zout tot een smeuïge crème. Meng er beetje bij beetje de olie onder. Voeg vervolgens ook de yoghurt en het bakpoeder toe. Meng er ten slotte de pompoenpuree onder.
3
 Strooi de kruimels op de bodem van de vormpjes en schep dan het pompoenbeslag erop. Gaar de gebakjes ongeveer 50 minuten in de oven tot ze goudgeel zien.
4
 Voor de gekarameliseerde walnoten: breng het water met de suiker aan de kook tot het bruin begint te zien. Voeg dan de noten toe, zet het vuur lager en blijf voorzichtig roeren terwijl het karamelliseert. Giet uit op bakpapier en laat afkoelen.
5
 Haal de pompoengebakjes uit de oven en laat even afkoelen. Haal ze uit hun vorm en leg ze op bordjes, of dien ze zo op in hun bakvorm. Schep er nog een bolletje vanille-ijs bij, werk af met de walnoten en dien warm op.

Vergelijkbare recepten

Ovenvers pompoengebak met vanille-ijs

gemiddeld 70 min

Ingrediënten

400.00 g bofrost*
400.00 g
bofrost*Pompoenblokjes
1.00 Snufje(s)
zout
1.00 Eetlepel
boter
1.00 Stuk
vanillestokje
3.00 Stuk
eieren
130.00 g
suiker
100.00 ml
zonnebloemolie
300.00 g
yoghurt
1.00 Eetlepel
bakpoeder
4.00 Eetlepel
paneermeel of verkruimelde koekjes
1.00 Kopje(s)
walnoten
8.00 bol/bollen bofrost*
8.00 bol/bollen
Vegetarisch

Bereiding

1.
Gaar de pompoenblokjes ongeveer 10 minuten in licht gezouten water tot ze zacht zijn. Giet ze af en pureer ze terwijl ze nog warm zijn. Zet opzij om af te laten koelen.
2.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C (onder-/bovenwarmte, 155 °C heteluchtoven) en vet de kleine cakevormpjes of ovenschaaltjes in. Schraap het vanillemerg uit het stokje en meng met de eieren, de suiker en een snufje zout tot een smeuïge crème. Meng er beetje bij beetje de olie onder. Voeg vervolgens ook de yoghurt en het bakpoeder toe. Meng er ten slotte de pompoenpuree onder.
3.
Strooi de kruimels op de bodem van de vormpjes en schep dan het pompoenbeslag erop. Gaar de gebakjes ongeveer 50 minuten in de oven tot ze goudgeel zien.
4.
Voor de gekarameliseerde walnoten: breng het water met de suiker aan de kook tot het bruin begint te zien. Voeg dan de noten toe, zet het vuur lager en blijf voorzichtig roeren terwijl het karamelliseert. Giet uit op bakpapier en laat afkoelen.
5.
Haal de pompoengebakjes uit de oven en laat even afkoelen. Haal ze uit hun vorm en leg ze op bordjes, of dien ze zo op in hun bakvorm. Schep er nog een bolletje vanille-ijs bij, werk af met de walnoten en dien warm op.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.