Roomsoezenbowl

Receptinformatie


Bereidingstijd:
15 min
Extra tijd:
roomsoesje een nacht laten ontdooien
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Feestelijke gerechten, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
955 kcal
Vet:
56 g
Koolhydraten:
90 g
Proteïne:
17 g

Bereiding

 Laat de roomsoesjes 's nachts ontdooien.
 Karamelliseer de amandelen met het water en de poedersuiker onder voortdurend roeren in een antikleefpan op middelhoog vuur. Gebruik een houten lepel om in de amandelen te roeren. Hou de lepel vochtig door hem regelmatig in een glas water te doppen.
 Doe het fruit in een diepvrieszakje en druk voorzichtig tot stukjes met een deegrol. Voeg wat poedersuiker en de chocoladeschilfers toe en vries opnieuw in.
 Schep het vanille-ijs in mooie kommetjes. Schik de roomsoesjes er in piramidevorm bovenop en druk ze aan.
 Garneer met de bessen-chocoladetopping en de amandelen. Een paar blaadjes munt of melisse maken het helemaal af.

Ingrediënten


Aantal personen:
28 bofrost* Mini roomsoesjes
28
150 g
suiker
150 g
hele amandelen
50 ml
water
25 bofrost* Frambozen
25
25
bevroren braambessen
2 EL
poedersuiker
2 EL
chocoladeschilfers
4 bol/bollen bofrost* Bourbonvanille-ijs
4 bol/bollen
Verse munt- of melisseblaadjes
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de roomsoesjes 's nachts ontdooien.
2.
Karamelliseer de amandelen met het water en de poedersuiker onder voortdurend roeren in een antikleefpan op middelhoog vuur. Gebruik een houten lepel om in de amandelen te roeren. Hou de lepel vochtig door hem regelmatig in een glas water te doppen.
3.
Doe het fruit in een diepvrieszakje en druk voorzichtig tot stukjes met een deegrol. Voeg wat poedersuiker en de chocoladeschilfers toe en vries opnieuw in.
4.
Schep het vanille-ijs in mooie kommetjes. Schik de roomsoesjes er in piramidevorm bovenop en druk ze aan.
5.
Garneer met de bessen-chocoladetopping en de amandelen. Een paar blaadjes munt of melisse maken het helemaal af.