Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Eigenschappen:

Zonder vis, Zonder varkensvlees

Voedingswaarden  per persoon

Energie:
466 kcal
Vetten:
26 g
Koolhydraten:
20 g
Eiwitten:
39 g

Bereiding

1
 Leg de bevroren kippenborstfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de volgende dag af met koud water, dep droog met huishoudpapier, snij in reepjes van 1 cm dik en kruid met peper en zout.
2
 Laat de prei afgedekt ontdooien in een zeef.
3
 Laat de boter smelten in een pan en schroei de kippenreepjes op hoog vuur op beide kanten gedurende 4 minuten. Neem ze uit de pan en zet opzij.
4
 Stoof de prei en de bevroren champignons 5 minuten in dezelfde pan. Blus met de room en kippenbouillon, kruid met 1 theelepel currypoeder en stoof nog 5 minuten verder.
5
 Giet ondertussen de abrikozen in een zeef, vang het sap op en snij de abrikozen in partjes.
6
 Breng de abrikozenpartjes met een beetje sap in een kleine kookpot aan de kook, voeg de bevroren vruchtenmix toe, laat 5 minuten koken en dik in met de sausbinder. Kruid af met zout en de rest van het currypoeder.
7
 Voeg de kippenreepjes toe aan de groentenpan, laat ongeveer 5 minuten mee opwarmen en schik op de borden. Giet de vruchtensaus erbij.

Vergelijkbare recepten

Champignonpan met kippenborstfilets

eenvoudig 40 min

Ingrediënten

4 stuk(s) bofrost*
4 stuk(s)
200 g bofrost*
200 g
Vegan
Source de protéines
30 g
boter
400 g bofrost*
400 g
Vegan
Source de protéines
200 g
room
125 ml
groentebouillon
2 tl
currypoeder
0.5 blik(ken)
abrikozen
300 g bofrost*
300 g
1 el
sausbinder voor witte sauzen
zout
versgemalen zwarte peper

Bereiding

1.
Leg de bevroren kippenborstfilets op een bord, dek af met huishoudfolie en laat een nacht ontdooien in de koelkast. Spoel de volgende dag af met koud water, dep droog met huishoudpapier, snij in reepjes van 1 cm dik en kruid met peper en zout.
2.
Laat de prei afgedekt ontdooien in een zeef.
3.
Laat de boter smelten in een pan en schroei de kippenreepjes op hoog vuur op beide kanten gedurende 4 minuten. Neem ze uit de pan en zet opzij.
4.
Stoof de prei en de bevroren champignons 5 minuten in dezelfde pan. Blus met de room en kippenbouillon, kruid met 1 theelepel currypoeder en stoof nog 5 minuten verder.
5.
Giet ondertussen de abrikozen in een zeef, vang het sap op en snij de abrikozen in partjes.
6.
Breng de abrikozenpartjes met een beetje sap in een kleine kookpot aan de kook, voeg de bevroren vruchtenmix toe, laat 5 minuten koken en dik in met de sausbinder. Kruid af met zout en de rest van het currypoeder.
7.
Voeg de kippenreepjes toe aan de groentenpan, laat ongeveer 5 minuten mee opwarmen en schik op de borden. Giet de vruchtensaus erbij.

Jouw bofrost*voordelen