Appel in de oven met pistache-ijs

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Klassiekers in een nieuw jasje, Feestelijke gerechten, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Maak de oublies het beste een dag op voorhand. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven-/onderwarmte, 160 °C heteluchtoven). Klop de boter en de suiker schuimig. Roer er vervolgens de eiwitten onder, voeg daarna ook de bloem toe en meng tot een smeuïg deeg. Schep op een herbruikbaar bakpapier telkens een eetlepel deeg en strijk uit. Zet 4 à 5 minuten in de oven tot de oublies goudgeel zijn gebakken. Rol ze op wanneer ze nog warm zijn, laat ze afkoelen en bewaar ze daarna op een droge plek.
 Verwarm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte, 180 °C heteluchtoven). Hak de kersen, cranberry’s en sultanarozijnen grof en zet ze te week in een kommetje met amaretto. Was de appels, dep ze droog en steek de steeltjes en klokhuizen uit. Vul de appels met de noten en geweekte vruchten, plaats ze in een ovenschaal en laat ongeveer 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
 Rasp ondertussen de chocolade in een metalen kom en laat au bain-marie smelten met de room. Voeg suiker en vanillesuiker toe en meng glad. Presenteer de appels op bordjes met daarnaast bolletjes of grote krullen pistache-ijs en giet de chocoladesaus erover. Dien op samen met de oublies.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 EL
gedroogde kersen
1 EL
gedroogde cranberry's
1 EL
Sultanarozijnen
2 cl
Amaretto
4
zurige appels
1 EL
gehakte amandelen en pistachenoten
400 g
roomijs pistache
200 g
pure chocolade
3 EL
room
100 g
boter
100 g
suiker
3
eiwitten
100 g
bloem
suiker en vanillesuiker naar smaak
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Maak de oublies het beste een dag op voorhand. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven-/onderwarmte, 160 °C heteluchtoven). Klop de boter en de suiker schuimig. Roer er vervolgens de eiwitten onder, voeg daarna ook de bloem toe en meng tot een smeuïg deeg. Schep op een herbruikbaar bakpapier telkens een eetlepel deeg en strijk uit. Zet 4 à 5 minuten in de oven tot de oublies goudgeel zijn gebakken. Rol ze op wanneer ze nog warm zijn, laat ze afkoelen en bewaar ze daarna op een droge plek.
2.
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte, 180 °C heteluchtoven). Hak de kersen, cranberry’s en sultanarozijnen grof en zet ze te week in een kommetje met amaretto. Was de appels, dep ze droog en steek de steeltjes en klokhuizen uit. Vul de appels met de noten en geweekte vruchten, plaats ze in een ovenschaal en laat ongeveer 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
3.
Rasp ondertussen de chocolade in een metalen kom en laat au bain-marie smelten met de room. Voeg suiker en vanillesuiker toe en meng glad. Presenteer de appels op bordjes met daarnaast bolletjes of grote krullen pistache-ijs en giet de chocoladesaus erover. Dien op samen met de oublies.