Kleurrijke salad break in bokaal

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten, Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Bak de bevroren kipfiletstukjes ongeveer 2 minuten bruin in de koolzaadolie in een hete pan met het deksel erop. Bak vervolgens 10 minuten verder gaar op een matig vuur. Draai meermaals voorzichtig om.
 Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel af met koud water. Breng drie delen lichtgezouten water aan de kook in een pot en laat de quinoa 12 minuten koken met het deksel erop. Neem vervolgens de pot van het vuur en laat nog 10 minuten wellen.
 Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook, voeg de bevroren wortelschijfjes toe, breng terug aan de kook en laat ongeveer 10 minuten op een matig vuur garen met het deksel.
 Spoel ondertussen de tomaten af, verwijder de kroonaanzet en snij ze in blokjes. Snij de avocado in tweeën, haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil met een lepel en snij het in blokjes. Maak de rucola schoon.
 Voor de gekarameliseerde walnoten: breng water met suiker aan de kook, voeg de walnoten toe en blijf roeren tot de walnoten glanzen.
 Doe ondertussen de uienblokjes op een bord en laat enkele minuten afgedekt ontdooien.
 Voor de dressing: doe de groentebouillon, frambozenazijn, koolzaadolie, mosterd, honing en de frambozen in een hoge beker en mix fijn. Kruid af met peper en zout.
 Doe eerst de frambozendressing in een glas en maak de volgende laagjes met de uienblokjes, wortelen, tomaten en avocado. Voeg vervolgens de kipfiletstukjes, de quinoa en de walnoten toe en als laatste de rucola. Sluit goed af met een deksel.
 Schud de bokaal voor het eten, zodat de dressing zich over alle ingrediënten verspreidt.
Tip
Deze salade is ideaal om mee te nemen.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 EL
koolzaadolie
500 g bofrost* Kipfiletstukjes
500 g
125 g
quinoa, ongekookt
100 g bofrost* Wortelschijfjes
100 g
4 stuk(ken)
tomaten
1 stuk(ken)
avocado
50 g
rucola
80 g
walnoten
60 g
suiker
60 ml
water
50 g bofrost* Uienblokjes
50 g
bofrost*Uienblokjes
150 ml
groentebouillon
30 ml
frambozenazijn
40 ml
olijfolie
60 g bofrost* Frambozen
60 g
1 TL
mosterd
1 TL
honing
4 stuk(ken)
bokalen met deksel
zout
peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Bak de bevroren kipfiletstukjes ongeveer 2 minuten bruin in de koolzaadolie in een hete pan met het deksel erop. Bak vervolgens 10 minuten verder gaar op een matig vuur. Draai meermaals voorzichtig om.
2.
Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel af met koud water. Breng drie delen lichtgezouten water aan de kook in een pot en laat de quinoa 12 minuten koken met het deksel erop. Neem vervolgens de pot van het vuur en laat nog 10 minuten wellen.
3.
Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook, voeg de bevroren wortelschijfjes toe, breng terug aan de kook en laat ongeveer 10 minuten op een matig vuur garen met het deksel.
4.
Spoel ondertussen de tomaten af, verwijder de kroonaanzet en snij ze in blokjes. Snij de avocado in tweeën, haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil met een lepel en snij het in blokjes. Maak de rucola schoon.
5.
Voor de gekarameliseerde walnoten: breng water met suiker aan de kook, voeg de walnoten toe en blijf roeren tot de walnoten glanzen.
6.
Doe ondertussen de uienblokjes op een bord en laat enkele minuten afgedekt ontdooien.
7.
Voor de dressing: doe de groentebouillon, frambozenazijn, koolzaadolie, mosterd, honing en de frambozen in een hoge beker en mix fijn. Kruid af met peper en zout.
8.
Doe eerst de frambozendressing in een glas en maak de volgende laagjes met de uienblokjes, wortelen, tomaten en avocado. Voeg vervolgens de kipfiletstukjes, de quinoa en de walnoten toe en als laatste de rucola. Sluit goed af met een deksel.
9.
Schud de bokaal voor het eten, zodat de dressing zich over alle ingrediënten verspreidt.