Kruidige aardappelsalade

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Extra tijd:
+ 60 minuten om te marineren
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Salades, Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Was de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en pel ze. Laat de aardappelen een beetje afkoelen, snij ze in niet al te dunne schijfjes en doe de schijfjes in een kom.
 Breng water aan de kook, voeg de groentebouillon toe en giet over de aardappelen.
 Kook de sperziebonen 5 minuten in gezouten water, giet af, laat schrikken in koud water en laat ze uitlekken. Meng de sperziebonen vervolgens onder de aardappelen.
 Maak van de azijn, olie, peper, zout en de kruidenmix een marinade. Snij de kaas in blokjes.
 Giet het overblijvende vocht van de aardappelen weg. Meng de kaas onder de aardappelen en voeg ook de marinade toe. Schep alles voorzichtig onder elkaar en laat ongeveer 1 uur rusten.

Ingrediënten


Aantal personen:
750 g
vastkokende aardappelen
250 ml
water
1 TL
instant groentebouillon met stukjes
300 g bofrost* Sperziebonen
300 g
6 EL
azijn
8 EL
olie
1 TL bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
1 TL
200 g
kaas (bv. gouda)
Zout
Versgemalen peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Was de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en pel ze. Laat de aardappelen een beetje afkoelen, snij ze in niet al te dunne schijfjes en doe de schijfjes in een kom.
2.
Breng water aan de kook, voeg de groentebouillon toe en giet over de aardappelen.
3.
Kook de sperziebonen 5 minuten in gezouten water, giet af, laat schrikken in koud water en laat ze uitlekken. Meng de sperziebonen vervolgens onder de aardappelen.
4.
Maak van de azijn, olie, peper, zout en de kruidenmix een marinade. Snij de kaas in blokjes.
5.
Giet het overblijvende vocht van de aardappelen weg. Meng de kaas onder de aardappelen en voeg ook de marinade toe. Schep alles voorzichtig onder elkaar en laat ongeveer 1 uur rusten.