Antipasti romanesco-groentemix

Receptinformatie


Bereidingstijd:
15 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
577 kcal
Vet:
54 g
Koolhydraten:
11 g
Proteïne:
13 g

Bereiding

 Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak de knoflookbol op de gesneden kanten. Voeg de rest van de olijfolie met de rozemarijn en de tijm toe en laat mee opwarmen.
 Doe de romanesco-groentemix en de paprikareepjes bij in de pan en stoof beetgaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig om.
 Kruid de antipasti flink af met peper, zout, balsamicoazijn en citroensap, en rond de smaak eventueel af met wat suiker. Schep er voorzichtig de mozzarellabolletjes onder en dien lauw op.

Ingrediënten


Aantal personen:
500 g bofrost* Romanesco groentemix
500 g
bofrost*Romanesco groentemix (bevroren)
1 knol/knollen
knoflook, horizontaal in tweeën gesneden
2 jong takje/jonge takjes
rozemarijn
4 jong takje/jonge takjes
tijm
100 g bofrost* Paprika Trio
100 g
50 g
zwarte ontpitte olijven, in tweeën gesneden
50 g
groene gevulde olijven, in tweeën
200 g
mozarellabolletjes
200 ml
olijfolie
30 ml
balsamicoazijn
50 ml
citroensap
zout
versgemalen peper
eventueel suiker
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak de knoflookbol op de gesneden kanten. Voeg de rest van de olijfolie met de rozemarijn en de tijm toe en laat mee opwarmen.
2.
Doe de romanesco-groentemix en de paprikareepjes bij in de pan en stoof beetgaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig om.
3.
Kruid de antipasti flink af met peper, zout, balsamicoazijn en citroensap, en rond de smaak eventueel af met wat suiker. Schep er voorzichtig de mozzarellabolletjes onder en dien lauw op.