Bruschetta

Receptinformatie


Bereidingstijd:
15 min
Extra tijd:
Let op de extra tijd om de broodjes en de tomatenblokjes te laten ontdooien.
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
491 kcal
Vet:
28 g
Koolhydraten:
51 g
Proteïne:
9 g

Bereiding

 Laat de tomatenblokjes 3 uur ontdooien op kamertemperatuur en de Franse ruitbroodjes 30 minuten.
 Snij de broodjes horizontaal in tweeën, smeer in met olijfolie en bak ze goudbruin in de oven op grillstand.
 Kruid de helften met peper en zout en lepel er telkens 2 el tomatenblokjes op.
Tip
Werk de bruschetta eventueel af met wat verse basilicumblaadjes en een beetje mozzarella.

Ingrediënten


Aantal personen:
560 g
bofrost*Tomatenblokjes, natuur
4 stuk(ken)
traditionele Franse ruitbroodjes
8 EL
olijfolie
zout
versgemalen peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de tomatenblokjes 3 uur ontdooien op kamertemperatuur en de Franse ruitbroodjes 30 minuten.
2.
Snij de broodjes horizontaal in tweeën, smeer in met olijfolie en bak ze goudbruin in de oven op grillstand.
3.
Kruid de helften met peper en zout en lepel er telkens 2 el tomatenblokjes op.