Lente-eiermuffins

Receptinformatie


Bereidingstijd:
25 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten, voor kinderen
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

 Laat de champignons en de spinazie 2 uur bij kamertemperatuur ontdooien op een bord.
 Klop ondertussen de eieren samen met de melk op in een kom. Snij de champignonschijfjes fijn en voeg ze samen met de spinazie, de spekblokjes en de bieslook toe aan de eieren. Kruid met versgemalen peper en zout.
 Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Vet ondertussen de muffinvormpjes in met de boter. Verdeel de eiermengeling over de vormpjes en laat 20 minuten bakken tot de muffins gestold zijn.
Tip
Let op de extra dooitijd.

Ingrediënten


Aantal personen:
50 g bofrost* Champignonschijfjes 1000 g
50 g
50 g bofrost* Bladspinazie
50 g
8 stuk(ken)
kippenei
4 EL
melk
2 EL
spekblokjes
1 EL bofrost* Kruidentuin gehakte bieslook
1 EL
½ TL
zout
1 snufje
versgemalen peper
1 EL
boter
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de champignons en de spinazie 2 uur bij kamertemperatuur ontdooien op een bord.
2.
Klop ondertussen de eieren samen met de melk op in een kom. Snij de champignonschijfjes fijn en voeg ze samen met de spinazie, de spekblokjes en de bieslook toe aan de eieren. Kruid met versgemalen peper en zout.
3.
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Vet ondertussen de muffinvormpjes in met de boter. Verdeel de eiermengeling over de vormpjes en laat 20 minuten bakken tot de muffins gestold zijn.