Rood-groene spaghetti

Receptinformatie


Bereidingstijd:
45 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Kook de spaghetti in gezouten water beetgaar volgens de instructies op de verpakking, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
 Spoel de courgette af en maak ze schoon. Snij de courgette vervolgens in tweeën in de lengte en schraap de kern eruit. Snij het vruchtvlees in de lengte tot fijne reepjes.
 Spoel de tomaten af en laat ze 5 seconden schrikken in kokend water. Neem ze er weer uit en laat ze dan schrikken in koud water, ontvel en ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.
 Was het bonenkruid, schud droog en trek blaadjes van de takjes. Snij het kalkoenvlees in fijne reepjes. Pel de knoflook en haal door de knoflookpers.
 Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalkoen 5 minuten aan op hoog vuur. Voeg de knoflook en de bevroren bonen toe en laat 5 minuten mee stoven op middelhoog vuur.
 Voeg dan de courgettereepjes toe en laat ook kort mee stoven. Doe er ten slotte nog de peultjes bij en laat nog 1 minuut stoven. Giet de groentebouillon erbij en meng er ook de tomatenblokjes onder. Laat alles nog eens opkoken en kruid af met peper en zout.
 Meng de warme spaghetti onder de kalkoen met groenten en voeg het bonenkruid toe.

Ingrediënten


Aantal personen:
300 g
spaghetti
1
courgette
2
vleestomaten
1 bos(sen)
bonenkruid
200 g
kalkoenvlees
1 teen/tenen
knoflook
3 EL
olijfolie
200 g bofrost* Fijne prinsessenbonen 1000 g
200 g
200 g
peultjes
125 ml
groentebouillon
Zout
Versgemalen zwarte peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Kook de spaghetti in gezouten water beetgaar volgens de instructies op de verpakking, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
2.
Spoel de courgette af en maak ze schoon. Snij de courgette vervolgens in tweeën in de lengte en schraap de kern eruit. Snij het vruchtvlees in de lengte tot fijne reepjes.
3.
Spoel de tomaten af en laat ze 5 seconden schrikken in kokend water. Neem ze er weer uit en laat ze dan schrikken in koud water, ontvel en ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.
4.
Was het bonenkruid, schud droog en trek blaadjes van de takjes. Snij het kalkoenvlees in fijne reepjes. Pel de knoflook en haal door de knoflookpers.
5.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalkoen 5 minuten aan op hoog vuur. Voeg de knoflook en de bevroren bonen toe en laat 5 minuten mee stoven op middelhoog vuur.
6.
Voeg dan de courgettereepjes toe en laat ook kort mee stoven. Doe er ten slotte nog de peultjes bij en laat nog 1 minuut stoven. Giet de groentebouillon erbij en meng er ook de tomatenblokjes onder. Laat alles nog eens opkoken en kruid af met peper en zout.
7.
Meng de warme spaghetti onder de kalkoen met groenten en voeg het bonenkruid toe.