Toast met erwten-ricottaspread

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
280 kcal
Vet:
11 g
Koolhydraten:
17 g
Proteïne:
22 g

Bereiding

1.
1 Voor de spread: breng 200 ml licht gezouten water aan de kook met de suiker. Voeg de bevroren erwten toe en breng opnieuw aan de kook, zet het deksel erop en laat nog 6 minuten op middelhoog vuur beetgaar koken. Giet de erwten af en pureer de helft. Zet alles opzij. Was de kruiden en schud droog, haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Fruit de uienblokjes in de olie op middelhoog vuur.
2.
2 Meng de mascarpone en de ricotta in een kom. Voeg de gepureerde erwten en de helft van de kruiden toe. Pureer met een staafmixer tot een smeuïg smeerbeleg en kruid af met curry, peper en zout. Spatel er dan de rest van de erwten, de uienblokjes en de helft van de kruiden onder.
3.
3 Toast het brood en smeer de spread erop. Werk af met de rest van de kruiden en grof gemalen zwarte peper.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 Prise
zout
1 Prise
suiker
300 g
1 Zweig(e)
verse munt
1 Zweig(e)
verse kervel
60 g
1 EL
raapzaadolie
100 g
mascarpone
100 g
ricotta
1 Msp.
currypoeder
1 Prise
zwarte peper
4 Scheibe(n)
toastbrood
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje