Zachte groentetempura

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Snacks & kleine gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
680 kcal
Vet:
47 g
Koolhydraten:
47 g
Proteïne:
16 g

Bereiding

 Laat de groenten ontdooien.
 Voor de dip: meng de yoghurt met zout, een beetje citroensap en de kruiden.
 Kruid de groenten naar smaak met peper en zout. Maak van de eieren, de bloem, een beetje citroensap, het koude water en enkele ijsblokjes het tempuradeeg (hoeveelheid vloeistof volgens de instructies op de verpakking van de tempurabloem).
 Verhit het frituurvet tot 180 °C. Wentel de groenten in het deeg en bak 3 à 4 minuten in de olie. Laat vervolgens afdruppen op keukenpapier of dep af. Kruid met peper en zout en dien meteen op met de kruidendip.

Ingrediënten


Aantal personen:
200 g bofrost* Trio van koolroosjes
200 g
200 g bofrost* Jonge worteltjes 1000 g
200 g
200 g bofrost* Spruitjes 1200 g
200 g
200 g
bofrost*Schorseneren
200 ml
Griekse yoghurt
2 EL bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
2 EL
2
eieren
200 g
tempurabloem
150 ml
water (ijskoud)
citroensap
bofrost*Frituurvet
zout
peper
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de groenten ontdooien.
2.
Voor de dip: meng de yoghurt met zout, een beetje citroensap en de kruiden.
3.
Kruid de groenten naar smaak met peper en zout. Maak van de eieren, de bloem, een beetje citroensap, het koude water en enkele ijsblokjes het tempuradeeg (hoeveelheid vloeistof volgens de instructies op de verpakking van de tempurabloem).
4.
Verhit het frituurvet tot 180 °C. Wentel de groenten in het deeg en bak 3 à 4 minuten in de olie. Laat vervolgens afdruppen op keukenpapier of dep af. Kruid met peper en zout en dien meteen op met de kruidendip.