Heekfilets gemarineerd in kruiden-citroenolie op een bedje van prei

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten, Kant-en-klaar als basis
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
381 kcal
Vet:
23 g
Koolhydraten:
25 g
Proteïne:
20 g

Bereiding

 Meng de kruiden goed met de citroenolie. Doe de helft van de kruiden-citroenolie samen met de heekfilets in een vershoudzakje, schud goed en leg 20 à 30 minuten in de koelkast.
 Doe de prei en de Zuiderse aardappelpartjes in een kom en kruid met peper, zout nootmuskaat en chilivlokken. Leg de heekfilets erbovenop en laat alles 8 à 10 minuten gaar stomen in de stoomkoker, of in een mandje in een kookpot met deksel.
 Schil de citroen à vif en snij de partjes eruit. Meng de partjes met de agavesiroop en zet opzij.
 Dresseer de heekfilets met de prei en Zuiderse aardappelpartjes en garneer met de rest van de olie en de gemarineerde citroenpartjes.
Tip
Laat alternatief de Zuiderse aardappelpartjes ongeveer 25 minuten in de oven bakken op 200 °C. Draai de partjes halverwege om.

Ingrediënten


Aantal personen:
60 ml
citroenolie
25 g bofrost* Kruidentuin scandinavische kruidenmix
25 g
bofrost*Kruidentuin scandinavische kruidenmix
4 stuk(ken) bofrost* Heekfilets, natuur
4 stuk(ken)
480 g bofrost* Prei
480 g
bofrost*Prei
320 g bofrost* Zuiderse aardappelpartjes
320 g
1 stuk(ken)
citroen
1 EL
agavensiroop
zout
peper
nootmuskaat
chilivlokken
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Meng de kruiden goed met de citroenolie. Doe de helft van de kruiden-citroenolie samen met de heekfilets in een vershoudzakje, schud goed en leg 20 à 30 minuten in de koelkast.
2.
Doe de prei en de Zuiderse aardappelpartjes in een kom en kruid met peper, zout nootmuskaat en chilivlokken. Leg de heekfilets erbovenop en laat alles 8 à 10 minuten gaar stomen in de stoomkoker, of in een mandje in een kookpot met deksel.
3.
Schil de citroen à vif en snij de partjes eruit. Meng de partjes met de agavesiroop en zet opzij.
4.
Dresseer de heekfilets met de prei en Zuiderse aardappelpartjes en garneer met de rest van de olie en de gemarineerde citroenpartjes.