Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Vegetarische mediterrane linzenbolognese

gemiddeld 30 min

Ingrediënten

100 g
Source de protéines
6 el olijfolie
200 g
Source de protéines
5 el
3 el tomatenconcentraat
1 el ahornsiroop
1 stuk(s) knoflookteentje
120 g rode linzen
500 g tomatenblokjes (uit blik)
300 ml groentebouillon
200 g
bofrost*BIO - Ratatouillegroenten
1 el
bofrost*Mediterrane kruidenmix
1 snufje(s) zout
1 snufje(s) peper
100 g parmezaan (montello)

Bereiding

1.
Zet de champignonschijfjes een dag op voorhand in een afgedekte bewaardoos in de koelkast om ze rustig te laten ontdooien.
2.
Snij de champignons op de dag van de bereiding in kleine blokjes. Zet een grote kookpot op het vuur en doe hier de olijfolie in. Bak de bouillongroenten, de uien en de champignonblokjes erin aan.
3.
Voeg het tomatenconcentraat en de ahornsiroop toe en laat aanbakken onder regelmatig roeren. Snij de knoflook fijn en laat kort meebakken.
4.
Voeg vervolgens de linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
5.
Breng aan de kook en laat daarna nog 20 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg na 15 minuten nog de ratatouillegroenten toe.
6.
Voeg voor het opdienen een eetlepel van de kruidenmix toe en kruid af met peper en zout.
7.
Dresseer de borden met de saus en pasta (soort naar wens), en werk af met parmezaan.

Bereiding

1
 Zet de champignonschijfjes een dag op voorhand in een afgedekte bewaardoos in de koelkast om ze rustig te laten ontdooien.
2
 Snij de champignons op de dag van de bereiding in kleine blokjes. Zet een grote kookpot op het vuur en doe hier de olijfolie in. Bak de bouillongroenten, de uien en de champignonblokjes erin aan.
3
 Voeg het tomatenconcentraat en de ahornsiroop toe en laat aanbakken onder regelmatig roeren. Snij de knoflook fijn en laat kort meebakken.
4
 Voeg vervolgens de linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
5
 Breng aan de kook en laat daarna nog 20 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg na 15 minuten nog de ratatouillegroenten toe.
6
 Voeg voor het opdienen een eetlepel van de kruidenmix toe en kruid af met peper en zout.
7
 Dresseer de borden met de saus en pasta (soort naar wens), en werk af met parmezaan.

Onze tip

Tip 1: voeg meer groentebouillon toe als de saus te dik wordt. Tip 2: gebruik geen of een vegan kaas om het gerecht veganistisch te maken.

Vergelijkbare recepten

Jouw bofrost*voordelen