Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bereiding

1
 Laat de uien 's nachts afgedekt ontdooien in de koelkast. Zorg ervoor dat het dooivocht kan wegvloeien.
2
 Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte.
3
 Voor de gebakken uitjes: meng de bloem met de panko en een snufje zout, en doe dit in een diepvrieszakje. Rol met een deegroller over het zakje om de kruimels te pletten. Dep de ontdooide uien droog met huishoudpapier en voeg ze toe aan het diepvrieszakje, sluit af en schud stevig zodat de uienblokjes goed bedekt zijn met de bloem.
4
 Verhit de plantaardige olie in een kookpot en bak de uienblokjes bij 170 °C tot ze krokant zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op huishoudpapier.
5
 Laat de pizza's 13 minuten bakken in het midden van de oven op het draadrooster.
6
 Voor de gekarameliseerde olijven: laat de bloemsuiker smelten in een pan bij laag vuur. Voeg de olijven toe en schep goed om. Laat ongeveer 2 minuten karamelliseren en laat daarna afkoelen.
7
 Voor de peterselie-olie: was de citroen grondig en rasp de schil tot zeste. Voeg in een kom de olijfolie samen met de zeste, de peterselie en een snufje zout. Mix fijn. Passeer de olie vervolgens door een zeef en giet over in een flesje.
8
 Dien de pizza's op, besprenkel ze naar smaak met de peterselie-olie, werk af met de gebakken uitjes en de gekarameliseerde olijven.

Vergelijkbare recepten

Pizza ‘Soft & Crispy’ PICCANTE met peterselie-olie, gebakken uitjes en gekarameliseerde olijven

eenvoudig 30 min

Ingrediënten

200 g bofrost*
200 g
30 g
bloem
20 g
panko
2 snufje(s)
zout
2 stuk(s) bofrost*
2 stuk(s)
bofrost*Pizza ‘Soft & Crispy’ pepperoni-paprika
2 el
bloemsuiker
100 g
Kalamata-olijven (ontpit)
1 stuk(s)
citroen (onbehandeld)
200 ml
olijfolie
50 g bofrost*
50 g

Bereiding

1.
Laat de uien 's nachts afgedekt ontdooien in de koelkast. Zorg ervoor dat het dooivocht kan wegvloeien.
2.
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte.
3.
Voor de gebakken uitjes: meng de bloem met de panko en een snufje zout, en doe dit in een diepvrieszakje. Rol met een deegroller over het zakje om de kruimels te pletten. Dep de ontdooide uien droog met huishoudpapier en voeg ze toe aan het diepvrieszakje, sluit af en schud stevig zodat de uienblokjes goed bedekt zijn met de bloem.
4.
Verhit de plantaardige olie in een kookpot en bak de uienblokjes bij 170 °C tot ze krokant zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op huishoudpapier.
5.
Laat de pizza's 13 minuten bakken in het midden van de oven op het draadrooster.
6.
Voor de gekarameliseerde olijven: laat de bloemsuiker smelten in een pan bij laag vuur. Voeg de olijven toe en schep goed om. Laat ongeveer 2 minuten karamelliseren en laat daarna afkoelen.
7.
Voor de peterselie-olie: was de citroen grondig en rasp de schil tot zeste. Voeg in een kom de olijfolie samen met de zeste, de peterselie en een snufje zout. Mix fijn. Passeer de olie vervolgens door een zeef en giet over in een flesje.
8.
Dien de pizza's op, besprenkel ze naar smaak met de peterselie-olie, werk af met de gebakken uitjes en de gekarameliseerde olijven.

Jouw bofrost*voordelen