Sashimi van tonijn met een pittige tomatensalsa

Receptinformatie


Bereidingstijd:
20 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten, Feestelijke gerechten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 4 tonijnsteaks laten ontdooien.
 Ondertussen voor de tomatensalsa de tomaten in vieren snijden en de zaadlijsten verwijderen. De tomaten in mooie, kleine blokjes snijden en in een schaaltje doen .
 Ook de knoflookteen, de ui en de chili mooi fijn snijden en aan de tomaten toevoegen.
 Thaise basilicum fijn hakken, samen met wat olijfolie door de tomaat roeren en op smaak brengen met wat zeezout.
 Wat sesamzaadjes roosteren in een hete bakpan
 Tonijnsteaks droogdeppen en in een hete grillpan langs beide zijden dichtschroeien, zodat alleen de buitenkant kleurt. Onmiddellijk uit de pan halen en bestrooien met wat geroosterde sesamzaadjes.Dunne plakjes snijden en mooi op een bordje dresseren.
 De tomatensalsa erover verdelen en onmiddellijk serveren.

Ingrediënten


Aantal personen:
4 stuk(ken)
bofrost* tonijnsteaks (art 15551)
4 stuk(ken)
middelgrote tomaten
1 teentje(s)
look
1 stukje(s)
chili pepertje
1 zakje(s) bofrost* Uienblokjes
1 zakje(s)
1 bos(sen)
Thaise basilicum
olijfolie
sesamzaadjes
zeezout
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
4 tonijnsteaks laten ontdooien.
2.
Ondertussen voor de tomatensalsa de tomaten in vieren snijden en de zaadlijsten verwijderen. De tomaten in mooie, kleine blokjes snijden en in een schaaltje doen .
3.
Ook de knoflookteen, de ui en de chili mooi fijn snijden en aan de tomaten toevoegen.
4.
Thaise basilicum fijn hakken, samen met wat olijfolie door de tomaat roeren en op smaak brengen met wat zeezout.
5.
Wat sesamzaadjes roosteren in een hete bakpan
6.
Tonijnsteaks droogdeppen en in een hete grillpan langs beide zijden dichtschroeien, zodat alleen de buitenkant kleurt. Onmiddellijk uit de pan halen en bestrooien met wat geroosterde sesamzaadjes.Dunne plakjes snijden en mooi op een bordje dresseren.
7.
De tomatensalsa erover verdelen en onmiddellijk serveren.