Zalm met citroen en schuim van koolrabi en tuinkers

Receptinformatie


Bereidingstijd:
45 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Vis & zeevruchten
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder varkensvlees

Bereiding

 Laat de zalm een nacht afgedekt ontdooien in de koelkast. Giet het dooivocht weg.
 Breng de koolrabi samen met de groentebouillon aan de kook in een middelgrote pan. Voeg vervolgens de room, melk en wasabi toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg tot slot de tuinkers toe en pureer alles fijn.
 Doe de erwten, de boter, 2 el water en het snufje peper en zout in een kom geschikt voor de microgolfoven.
 Rasp de schil van de citroen en pers deze laatste. Meng nu de zeste met de grove peper en een snufje zout en bestrijk de vis met het mengsel. Laat de erwten 4 minuten garen in de microgolfoven bij 600 W en giet vervolgens het kookvocht af.
 Doe een beetje boter in de pan en bak de zalm ongeveer 12 minuten. Draai de vis meermaals om.
 Plet de erwten met een vork. Laat de puree van koolrabi opschuimen met een pureerstaaf.
 Verdeel de geplette erwten over het midden van het bord. Leg hierop een stuk zalm met daarop het schuim van koolrabi. Werk af met perillakers.

Ingrediënten


Aantal personen:
2 stuk(ken) bofrost* Zalmfilets, natuur
2 stuk(ken)
100 g
koolrabi
1 stuk(ken)
citroen, onbehandeld
2 EL
grof gemalen peper
2
bakjes tuinkers
1
bakje perillakers
100 ml
groentebouillon
500 ml
room
50 ml
melk
1 snufje
zout, peper
2 mespunt
wasabi
320 g bofrost* Erwten, zeer fijn
320 g
20 g
boter
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de zalm een nacht afgedekt ontdooien in de koelkast. Giet het dooivocht weg.
2.
Breng de koolrabi samen met de groentebouillon aan de kook in een middelgrote pan. Voeg vervolgens de room, melk en wasabi toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg tot slot de tuinkers toe en pureer alles fijn.
3.
Doe de erwten, de boter, 2 el water en het snufje peper en zout in een kom geschikt voor de microgolfoven.
4.
Rasp de schil van de citroen en pers deze laatste. Meng nu de zeste met de grove peper en een snufje zout en bestrijk de vis met het mengsel. Laat de erwten 4 minuten garen in de microgolfoven bij 600 W en giet vervolgens het kookvocht af.
5.
Doe een beetje boter in de pan en bak de zalm ongeveer 12 minuten. Draai de vis meermaals om.
6.
Plet de erwten met een vork. Laat de puree van koolrabi opschuimen met een pureerstaaf.
7.
Verdeel de geplette erwten over het midden van het bord. Leg hierop een stuk zalm met daarop het schuim van koolrabi. Werk af met perillakers.