Torrijas (Spaanse wentelteefjes) met Zomerse fruitsalade

Receptinformatie


Bereidingstijd:
30 min
Extra tijd:
Let op de extra tijd om te ontdooien voor de Zomerse fruitsalade.
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
voor kinderen, Zoetigheden en desserts
Eigenschappen:
zonder vlees, zonder vis, zonder varkensvlees

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
383 kcal
Vet:
21 g
Koolhydraten:
36 g
Proteïne:
12 g

Bereiding

 Laat eerst de Zomerse fruitsalade ontdooien. Verdeel de Zomerse fruitsalade op een groot plat bord en laat 3 uur ontdooien op kamertemperatuur (ong. 22 °C).
 Neem de boterhammen bevroren uit de verpakking en laat ongeveer 30 minuten ontdooien. Rasp de zeste van de citroen en warm samen met het kaneelstokje en de melk op in een kookpot. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
 Giet de melk in een ovenschaal en leg de boterhammen erin.
 Kluts de eieren. Neem de boterhammen uit de melk, laat uitlekken en dompel langs beide kanten in het ei.
 Verhit een geschikte hoeveelheid van de olie in een pan. Bak de boterhammen aan beide kanten goudbruin, neem ze uit de pan en laat uitdruppen op huishoudpapier.
 Schik de boterhammen met de Zomerse fruitsalade op borden.
Tip
Voor dit recept kan ook prima brood of baguette van gisteren worden gebruikt. Wie het liever wat zoeter wil, kan nog wat kaneel en suiker op de torrijas strooien.

Ingrediënten


Aantal personen:
600 g bofrost* Zomerse fruitsalade
600 g
bofrost*Zomerse fruitsalade
4 schijf/schijven bofrost* Wit brood
4 schijf/schijven
bofrost*Wit brood
1 stuk(ken)
onbehandelde citroen
1 stengel(s)
kaneel
500 ml
melk
2 EL
suiker
4 EL
olijfolie
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat eerst de Zomerse fruitsalade ontdooien. Verdeel de Zomerse fruitsalade op een groot plat bord en laat 3 uur ontdooien op kamertemperatuur (ong. 22 °C).
2.
Neem de boterhammen bevroren uit de verpakking en laat ongeveer 30 minuten ontdooien. Rasp de zeste van de citroen en warm samen met het kaneelstokje en de melk op in een kookpot. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
3.
Giet de melk in een ovenschaal en leg de boterhammen erin.
4.
Kluts de eieren. Neem de boterhammen uit de melk, laat uitlekken en dompel langs beide kanten in het ei.
5.
Verhit een geschikte hoeveelheid van de olie in een pan. Bak de boterhammen aan beide kanten goudbruin, neem ze uit de pan en laat uitdruppen op huishoudpapier.
6.
Schik de boterhammen met de Zomerse fruitsalade op borden.