Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Extra tijd:

plus baktijd

Bereiding

1
 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
 Bak de ui aan in een kleine pan met hete olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort mee bakken, voeg dan het volledige blik tomaten toe en druk ze stuk met een kooklepel. Breng vervolgens alles over in een ovenschotel. Snij de abrikozen in de lengte in reepjes en voeg ze toe. Kruid de bouillon met peper en meng er de room onder.
3
 Was de salie, schud droog, haal de blaadjes eraf en schik met de kippenhaasjes in de ovenschotel. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4
 Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water, giet af en serveer bij de gratin.

Onze tip

Om het gerecht lichter te maken kan de dikke room worden vervangen door gecondenseerde melk.

Vergelijkbare recepten

Kippenhaasjes met tomaat, abrikozen en kleurrijke pasta

eenvoudig 30 min

Ingrediënten

150 g bofrost*
150 g
bofrost*Uienblokjes
1 el
olijfolie
2 el
tomatenpuree
1 blik(ken)
gepelde tomaten
100 g
gedroogde abrikozen
100 ml
instant groentebouillon
2 el
dikke room
20
verse salieblaadjes
500 g bofrost*
500 g
Source de protéines
200 g
tricolore pasta
Versgemalen peper
Zout

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2.
Bak de ui aan in een kleine pan met hete olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort mee bakken, voeg dan het volledige blik tomaten toe en druk ze stuk met een kooklepel. Breng vervolgens alles over in een ovenschotel. Snij de abrikozen in de lengte in reepjes en voeg ze toe. Kruid de bouillon met peper en meng er de room onder.
3.
Was de salie, schud droog, haal de blaadjes eraf en schik met de kippenhaasjes in de ovenschotel. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4.
Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water, giet af en serveer bij de gratin.

Jouw bofrost*voordelen