Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Geflambeerde pannenkoeken met blauwe bessen

gemiddeld 30 min

Ingrediënten

4 stuk(s)
Vegetarisch
40 g boter
2 stuk(s) onbehandelde sinaasappels
3 el bruine suiker
200 ml sinaasappelsap
1 stuk(s) klein kaneelstokje
0.5 hart(en) vanille (tahitivanille)
30 ml strohrum
4 bol(len) Roomijsblokken vanille

Bereiding

1.
Bak de bevroren pannenkoeken (ca. 5 minuten) in een antikleefpan met wat boter. Daar meermaals om. Leg ze op een mooi bord en hou ze bij 40 à 50 °C warm in de oven.
2.
Schrob de sinaasappels in warm water en rasp dan voorzichtig de zeste. Snij ze vervolgens à vif, en snij met een scherp mes de sinaasappelschijfjes los. Vang het sap op. Laat in dezelfde pan de bruine suiker licht karamelliseren, blus met al het sinaasappelsap en voeg het kaneel- en het vanillestokje toe. Laat tot een derde inkoken.
3.
Voeg dan de sinaasappelpartjes toe en warm ze op door met de pan te draaien, zonder te laten koken.
4.
Voeg de rum toe en verdeel de sinaasappelboter over de Pannenkoekjes met blauwe bosbessen. Steek de rum-sinaasappelboter voorzichtig aan met een lucifer en dien de pannenkoeken brandend op. Dien er kleine kommetjes Vanilleroomijs bij op.

Eigenschappen:

Zonder vis, Zonder vlees, Zonder varkensvlees

Voedingswaarden  per persoon

Energie: 418 kcal
Vetten: 16 g
Koolhydraten: 54 g
Eiwitten: 6 g

Bereiding

1
 Bak de bevroren pannenkoeken (ca. 5 minuten) in een antikleefpan met wat boter. Daar meermaals om. Leg ze op een mooi bord en hou ze bij 40 à 50 °C warm in de oven.
2
 Schrob de sinaasappels in warm water en rasp dan voorzichtig de zeste. Snij ze vervolgens à vif, en snij met een scherp mes de sinaasappelschijfjes los. Vang het sap op. Laat in dezelfde pan de bruine suiker licht karamelliseren, blus met al het sinaasappelsap en voeg het kaneel- en het vanillestokje toe. Laat tot een derde inkoken.
3
 Voeg dan de sinaasappelpartjes toe en warm ze op door met de pan te draaien, zonder te laten koken.
4
 Voeg de rum toe en verdeel de sinaasappelboter over de Pannenkoekjes met blauwe bosbessen. Steek de rum-sinaasappelboter voorzichtig aan met een lucifer en dien de pannenkoeken brandend op. Dien er kleine kommetjes Vanilleroomijs bij op.

Onze tip

Ook lekker met: ‘dolcedo’ roomijs pistache (1565) of walnotenijs.

Vergelijkbare recepten

Jouw bofrost*voordelen