Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Nutri-Score

Een nieuwe Nutri-Score, maar het product blijft ongewijzigd

Misschien heb je het groen, geel, oranje en rood stoplicht met de letters A tot E al zien staan op de verpakkingen of de website van bofrost*. Sinds 2019 vermeldt bofrost* dit stoplicht ofwel de Nutri-Score op de website en ook op de verpakking van de producten.

Wat is Nutri-Score?

der-nutri-score-setzt-auf-ein-ampel-system.jpg

 NUTRI-SCORE is een vrijwillig systeem voor levensmiddelen met een kleurenschaal met 5 niveaus, van A (donkergroen) tot E (donkeroranje), bedoeld om de consument te begeleiden bij het aankopen van levensmiddelen. De betreffende kleur geeft aan of het product geschikt is als basis voor een uitgebalanceerd dieet (groen) of eerder voor occasioneel gebruik (donkeroranje). Het product wordt in zijn geheel beoordeeld op basis van de voedingswaarde en ingrediënten en het resultaat wordt aangegeven met een gekleurde letter.  NUTRI-SCORE is slechts een schematische voorstelling - daarom is het belangrijk dat de klant zelf controleert of het product geschikt is voor zijn individuele behoeften en de vereisten voor zijn persoonlijke voeding.

 
NUTRI-SCORE werd ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers en voor het eerst geïntroduceerd in oktober 2017, op initiatief van de Franse regering. Frankrijk werd gevolgd door België, in augustus 2018 kondigde de Belgische minister van Volksgezondheid de invoering van de NUTRI-SCORE aan. Sindsdien hebben twee Franse studies¹•² aangetoond dat consumenten dit etiketteringssysteem snel begrijpen en dat aandacht door dit systeem leidt tot een hogere totale voedingswaarde in het winkelmandje.
 
¹ Levensmiddelenbedrijf E.Leclerc: Registratie van het koopgedrag van 300.000 deelnemers over een periode van drie maanden
² Onderzoeksgroep van Manon Egnell (Sorbonne Paris Cité Epidemiology and Statistics Research Center (CRESS)): Online bevraging van 4.000 deelnemers over duidelijkheid

Hoe wordt NUTRI-SCORE berekend?

De levensmiddelen worden beoordeeld op basis van positieve en negatieve criteria voor voedingswaarden per 100 gram. Zo worden bijvoorbeeld groenten, fruit en noten als positief geclassificeerd. Op dezelfde manier wordt het vezel- en eiwitgehalte positief beoordeeld. Aan de andere kant zijn energie, verzadigde vetten, het totale suiker- en natrium- of zoutgehalte negatieve criteria. Op het einde wordt er een algemene score van het betreffende product gemaakt op basis van de voedingswaarden en ingrediënten.

Waage_NL.JPG

Hoe worden de verschillende criteria voor voedingswaarden verrekend?

Positieve criteria voor voedingswaarden krijgen punten van 0 tot 5. Hoe hoger het gehalte aan groenten, fruit, noten, vezels en eiwitten, hoe hoger de score. De negatieve criteria voor voedingswaarden krijgen punten van 0 tot 10. Hoe hoger het gehalte aan energie, verzadigde vetzuren, totale suikers en natrium, hoe hoger de score.

 
De score van de positieve criteria wordt vervolgens afgetrokken van de score van de negatieve criteria:
 (som negatieve criteria voor voedingswaarden) – (som positieve criteria voor voedingswaarden) = totaalscore
Op basis van deze totaalscore is de laatste stap het bepalen van de kleurcategorie met de bijbehorende letter. De letter wordt toegewezen volgens een rangschikking: de schaal loopt van -15 tot +40. Hoe lager de NUTRI-SCORE, hoe hoger het voedingsprofiel.
Tabelle_1.jpg
Wij laten u graag zien hoe de punten worden toegekend en wat de totaalscore voor het betreffende product betekent, aan de hand van twee bofrost*producten:
 
Negatieve criteria voor voedingswaarden: 
Tabelle_3.jpg

Positieve criteria voor voedingswaarden:

Tabelle_2.jpg

Productvoorbeelden bofrost*:

Tabelle 4.jpg

De IJsbeker dame blanche krijgt 16 punten  en behaalt zo NUTRI-SCORE D. Achter de vermeende “zoete zonde” gaat een heerlijk dessert schuil, dat van tijd tot tijd op uw menu kan staan zonder dat u zich slecht moet voelen.

Het Pangerecht met kip en groenten  heeft een totale score van -2. Het product bereikt zo de hoogste voedingskwaliteit en krijgt een A van NUTRI-SCORE. Dit pangerecht is geschikt voor dagelijkse consumptie.
 

NUTRI-SCORE bij bofrost*

Wilt u weten waar u de NUTRI-SCORE in de toekomst kan vinden? Deze kan u vanaf mei 2019 op twee verschillende manieren terugvinden:
 
  1. U vindt de NUTRI-SCORE als aanvulling op de lijst met voedingswaarden van bofrost*  te downloaden bestand in de online shop: De lijst met voedingswaarden wordt aangevuld met een kolom met de NUTRI-SCORE. Niet alleen krijgt u snel een overzicht van het volledige assortiment, u kunt ook producten in dezelfde categorie vergelijken op het vlak van algemene voedingskwaliteit.
  2. Tegelijkertijd vindt u de NUTRI-SCORE in onze online shop per product: via het tabblad “Producten” hebt u toegang tot het huidige bofrost*-productassortiment. Met behulp van de filter kunt u uw zoekopdracht verfijnen op productcategorieën. Zodra het gewenste product is gevonden, kan u erop klikken om naar de productweergave te gaan. Het tabblad "Voedingswaarden" geeft u de respectievelijke voedingsinformatie, die wordt aangevuld met de informatie over de NUTRI-SCORE.
 
bofrost* wenst u veel plezier bij het ontdekken en genieten!
 

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.