Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Bestel nu en geniet van € 10 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 45 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden

Eigenschappen:

zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

1
 Ontdooi de kippenbouten ongeveer 6 uur afgedekt in de koelkast. Haal ze vervolgens uit elkaar, spoel ze af en dep droog.
2
 Pers de citroen. Meng de chilisaus onder het citroensap en strijk de ontdooide kippenbouten in met dit mengsel. Laat de kippenbouten nog 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
3
 Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Vet een grote ovenvaste schotel in met olijfolie. Verdeel de kippenbouten over de schotel en laat ze 15 minuten voorgaren in het midden van de oven.
4
 Pel ondertussen de sjalotten en snijd ze doormidden. Spoel de peren. Snijd ze in vieren en verwijder de kern. Spoel de rozemarijn en dep droog. Na afloop van de 15 minuten alles toevoegen aan de kippenbouten en verdelen over de schotel. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 minuten garen.
5
 Verdeel de kippenbouten met peer en sjalot over de borden en werk af met de kruiden.

Vergelijkbare recepten

Kippenbouten met peren uit de oven

gemiddeld 45 min

Ingrediënten

4 stuk(ken) bofrost* Hele kippenbouten, natuur
4 stuk(ken)
1
citroen
8 EL
chilisaus
2 EL bofrost* Mediterrane kruidenmix
2 EL
Vegan
10
sjalotten
2
peren (vb. Abate Fetel)
5 takje(s)
rozemarijn
½ TL
zout
½ TL
peper
1 EL bofrost* Michel Maury Olijfolie, extra vierge
1 EL
bofrost*Michel Maury Olijfolie, extra vierge

Bereiding

1.
Ontdooi de kippenbouten ongeveer 6 uur afgedekt in de koelkast. Haal ze vervolgens uit elkaar, spoel ze af en dep droog.
2.
Pers de citroen. Meng de chilisaus onder het citroensap en strijk de ontdooide kippenbouten in met dit mengsel. Laat de kippenbouten nog 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
3.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Vet een grote ovenvaste schotel in met olijfolie. Verdeel de kippenbouten over de schotel en laat ze 15 minuten voorgaren in het midden van de oven.
4.
Pel ondertussen de sjalotten en snijd ze doormidden. Spoel de peren. Snijd ze in vieren en verwijder de kern. Spoel de rozemarijn en dep droog. Na afloop van de 15 minuten alles toevoegen aan de kippenbouten en verdelen over de schotel. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 minuten garen.
5.
Verdeel de kippenbouten met peer en sjalot over de borden en werk af met de kruiden.

Jouw bofrost*voordelen

Pas betalen bij levering U heeft de keuze van betaling, u kunt direct betalen op het moment van levering bij de verkopers.
Persoonlijk advies Als je vragen hebt, staan je verkoper en onze klantenservice altijd voor je paraat.
Gratis ruilen Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, betalen wij het aankoopbedrag terug.
Kwaliteitsgarantie Alle bofrost* producten zijn zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en bestraalde ingrediënten.