Ovenschotel met varkensmedaillon en aardappelschijfjes

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Afkoeltijd:
25 min
Extra tijd:
+ 25 minuten in de oven, Tijd om te laten rusten: 25 min
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis

Bereiding

1.
Giet de paprika in een zeef en laat uitdruipen. Snij de varkensmedaillons in schijven. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2.
Laat de boter smelten in een pan en bak de uienblokjes aan. Voeg het vlees toe en bak het kort aan op beide kanten. Voeg de paprikareepjes toe en meng onder het vlees. Roer er ten slotte de dikke room onder.
3.
Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Doe er het vlees met groenten over en leg er de rest van de aardappelschijfjes op. Bestrooi met de kaas en zet de schotel 25 minuten in het midden van de oven totdat de korst goudbruin ziet.
Tip
Wie er graag verse groenten bij heeft kan nog een gestoofde spitskool toevoegen. Neem 1/4 van de spitskool, verwijder de kern en snij in ruitjes. Stoof met 1 tl bofrost*Uienblokjes aan in een beetje olie. Kruid de kool met een beetje citroenzeste, 1 fijngehakte knoflookteen en een flinke snuf gemalen komijn en marjolein.

Ingrediënten


Aantal personen:
1 Glas/Gläser
paprikareepjes
450 g
1 EL
boter
200 g
1 EL
dikke room
500 g
200 g
geraspte kaas
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje