Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Bestel nu en geniet van € 15 welkomstkorting.

Geldig bij aankoop van minimum 50 euro. Alleen voor nieuwe klanten. Zie voorwaarden.

Pompoensoep met gegrilde paprika, chorizo en croutons met salie en perzik

gemiddeld 45 min

Ingrediënten

1 stuk(s) hokkaido pompoen
2 stuk(s) knoflook
2 stuk(s)
Vegan
Source de protéines
8 el
150 g
150 g
Source de protéines
200 g chorizo
5 salie
5 el Olijfolie, extra A L'Olivier
1 el perzikenjam
2 snufje(s) zout
400 ml groentebouillon
200 ml room
1 tl gerookt paprikapoeder
1 snufje(s) peper

Bereiding

1.
Haal de traditionele Franse ruitbroodjes ongeveer 1 uur op voorhand uit de diepvriezer om ze te laten ontdooien.
2.
Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
3.
Halveer de pompoen. Verwijder de kern en snijd de pompoen in grote stukken. Pel en pers de knoflook.
4.
Meng de pompoen samen met het knoflook, de uien, de paprika en de wortelen en verdeel alles over een ovenplaat met bakpapier. Rooster alles 20 minuten in de oven.
5.
Zet een grote pan op het vuur. Snijd de chorizo in dunne schijfjes en laat ze krokant worden in de pan. Laat de chorizo vervolgens uitlekken op een velletje keukenrol.
6.
Snijd de broodjes in blokjes van ongeveer 1 cm. Spoel de salie grondig en laat uitlekken. Zet nog een pan op het vuur en doe hier de olijfolie in. Laat de blokjes brood goudbruin kleuren en voeg kort voor het einde de salie en de perzikenjam toe om de croutons op smaak te brengen. Kruid met zout en laat eventueel uitlekken op een velletje keukenrol.
7.
Haal de groenten uit de oven en doe deze samen met de bouillon, de room en het gerookte paprikapoeder in een pot. Eens de inhoud kookt de pot nog 10 minuten op een middelhoog vuur laten koken en vervolgens alles pureren en kruiden met peper en zout.
8.
Serveer de soep in een kom en werk af met de knapperige chorizoschijfjes en de croutons.

Eigenschappen:

Zonder vis, Zonder rundvlees, Zonder zeevruchten, Zonder gevogelte, Zonder wild

Bereiding

1
 Haal de traditionele Franse ruitbroodjes ongeveer 1 uur op voorhand uit de diepvriezer om ze te laten ontdooien.
2
 Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
3
 Halveer de pompoen. Verwijder de kern en snijd de pompoen in grote stukken. Pel en pers de knoflook.
4
 Meng de pompoen samen met het knoflook, de uien, de paprika en de wortelen en verdeel alles over een ovenplaat met bakpapier. Rooster alles 20 minuten in de oven.
5
 Zet een grote pan op het vuur. Snijd de chorizo in dunne schijfjes en laat ze krokant worden in de pan. Laat de chorizo vervolgens uitlekken op een velletje keukenrol.
6
 Snijd de broodjes in blokjes van ongeveer 1 cm. Spoel de salie grondig en laat uitlekken. Zet nog een pan op het vuur en doe hier de olijfolie in. Laat de blokjes brood goudbruin kleuren en voeg kort voor het einde de salie en de perzikenjam toe om de croutons op smaak te brengen. Kruid met zout en laat eventueel uitlekken op een velletje keukenrol.
7
 Haal de groenten uit de oven en doe deze samen met de bouillon, de room en het gerookte paprikapoeder in een pot. Eens de inhoud kookt de pot nog 10 minuten op een middelhoog vuur laten koken en vervolgens alles pureren en kruiden met peper en zout.
8
 Serveer de soep in een kom en werk af met de knapperige chorizoschijfjes en de croutons.

Vergelijkbare recepten

Jouw bofrost*voordelen