Steak met aardappelchips en kruidenboter

Receptinformatie


Bereidingstijd:
40 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
1210 kcal
Vet:
93 g
Koolhydraten:
47 g
Proteïne:
48 g

Bereiding

 Laat de rumsteaks in aluminiumfolie ongeveer 1,5 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6 uur).
 Verwarm de oven voor op 80 °C (boven-/onderwarmte, 60 °C heteluchtoven). Haal de steaks uit de folie en schroei ze aan elke kant in een hete pan met olie. Laat ze ongeveer 30 minuten verder garen in de oven bij lage temperatuur. Wikkel ze daarna opnieuw in aluminiumfolie en laat ze nog 5 minuten rusten in de uitgeschakelde oven.
 Meng ondertussen alle ingrediënten voor de kruidenboter samen in een kleine kom. Wikkel de kruidenboter in vershoudfolie, draai de uiteinden toe en rol tot een worst. Laat opstijven on de koelkast of diepvriezer. Haal de kruidenboter voor het opdienen uit de folie en snij in schijfjes.
 Was de aardappelen en droog ze goed. Snij ze al dan niet met schil in evenredige dunne schijfjes of schaaf ze. Verhit de olie in een kookpot tot ongeveer 180 °C en bak de aardappelschijfjes tot ze verkleuren. Neem ze uit de olie en laat het overtollige vet afdruppen op huishoudpapier. Bestrooi de chips met zout en dien ze meteen op met het vlees en de kruidenboter.
Tip
Zelf kruidenboter maken is super makkelijk. Gebruik mediterraanse kruiden, tuinkruiden of een eigen kruidenmix, waar u maar zin in hebt! Maak gerust meteen een voorraadje kruidenboter en bewaar in de koelkast.

Ingrediënten


Aantal personen:
800 g bofrost* Zuid-Amerikaanse rumsteaks, natuur
800 g
2 EL
plantaardige olie
200 g
zachte boter
50 g bofrost* Kruidentuin fijne kruidenmix
50 g
zeste van 0.5 biocitroen
zout
zwarte peper
500 g
vastkokende aardappelen bv. Vitelotte
zonnebloemolie om te bakken
fleur de sel
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Laat de rumsteaks in aluminiumfolie ongeveer 1,5 uur ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 6 uur).
2.
Verwarm de oven voor op 80 °C (boven-/onderwarmte, 60 °C heteluchtoven). Haal de steaks uit de folie en schroei ze aan elke kant in een hete pan met olie. Laat ze ongeveer 30 minuten verder garen in de oven bij lage temperatuur. Wikkel ze daarna opnieuw in aluminiumfolie en laat ze nog 5 minuten rusten in de uitgeschakelde oven.
3.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de kruidenboter samen in een kleine kom. Wikkel de kruidenboter in vershoudfolie, draai de uiteinden toe en rol tot een worst. Laat opstijven on de koelkast of diepvriezer. Haal de kruidenboter voor het opdienen uit de folie en snij in schijfjes.
4.
Was de aardappelen en droog ze goed. Snij ze al dan niet met schil in evenredige dunne schijfjes of schaaf ze. Verhit de olie in een kookpot tot ongeveer 180 °C en bak de aardappelschijfjes tot ze verkleuren. Neem ze uit de olie en laat het overtollige vet afdruppen op huishoudpapier. Bestrooi de chips met zout en dien ze meteen op met het vlees en de kruidenboter.