Tajine met couscous en kippenbout

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis, zonder varkensvlees

Bereiding

 Wrijf de kippenbouten in met de raz el hanout kruidenmix en wat citroensap en laat 15 min. marineren. Verwarm de oven op 180°C, leg de gemarineerde kippenbouten op een bakplaat en bak gedurende 40 - 60 min. in de oven. Verwarm de couscous met groenten in een pan met de olijfolie en het sap van 1 citroen.
 Verwarm een tajineschaal en schep hierin de couscous met groenten en verdeel hierover de kippenbouten. Plaats de deksel op de tajine en verwarm nog even op een laag vuur. Serveer met wat verse koriander

Ingrediënten


Aantal personen:
4 bofrost* Hele kippenbouten
4
4 EL
raz el hanout kruidenmix
600 g bofrost* Couscous met groenten
600 g
50 ml
groentebouillon
2
citroenen
1 EL
olijfolie
1 bos(sen)
koriander
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
Wrijf de kippenbouten in met de raz el hanout kruidenmix en wat citroensap en laat 15 min. marineren. Verwarm de oven op 180°C, leg de gemarineerde kippenbouten op een bakplaat en bak gedurende 40 - 60 min. in de oven. Verwarm de couscous met groenten in een pan met de olijfolie en het sap van 1 citroen.
2.
Verwarm een tajineschaal en schep hierin de couscous met groenten en verdeel hierover de kippenbouten. Plaats de deksel op de tajine en verwarm nog even op een laag vuur. Serveer met wat verse koriander