Varkensmedaillons in rozemarijnspekjasje met salade van bonen en aardappelen

Receptinformatie


Bereidingstijd:
60 min
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Categorieën:
Heerlijke gerechten met vlees
Eigenschappen:
zonder vis

Voedingswaarden

per persoon


Calorieën:
720 kcal
Vet:
51 g
Koolhydraten:
31 g
Proteïne:
33 g

Bereiding

 De salade en de barbecuesaus kunnen al een dag op voorhand worden gemaakt. Voor de salade: breng lichtgezouten water aan de kook, voeg de bevroren bonen toe en breng terug aan de kook. Laat vervolgens 10 minuten garen op een zacht vuur, met het deksel. Giet de bonen af en laat ze schrikken onder koud water. Snij de aardappelen in blokjes en doe ze samen met de bonen in een kom. Fruit de uien in een beetje olie en blus met de bouillon. Roer de bouillon bij de salade en druppel er vervolgens de boter over. Laat enkele uren of een nacht in de koelkast afgedekt trekken. Maak van de overige ingrediënten de marinade en voeg toe om de smaak te verfijnen.
 Breng de ingrediënten voor de barbecuesaus aan de kook in een pot en laat 20 à 25 minuten inkoken. Voeg eventueel meer azijn en sap toe. Pureer en kruid pikant af.
 Laat de medaillons ongeveer 2 uur bedenkt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 4 uur). Giet het vrijgekomen vocht weg. Dep de medaillons droog en wikkel ze met de rozemarijn en het spek in tot stevige pakketjes, prik eventueel vast met tandestokers. Grill ze 1 minuut op elke kant in het midden van de rooster van de hete barbecue, grill vervolgens nog 10 minuten op de rand van de rooster en draai daarbij regelmatig om. Dien op met de salade en de saus.
Tip
Maak de barbecuesaus met chipotlechilipeper voor een subtiel rokerige pikantheid.

Ingrediënten


Aantal personen:
8 bofrost* Varkensmedaillons, gemarineerd
8
8 takje(s)
rozemarijn
16 schijf/schijven
spek
500 g bofrost* Sperziebonen
500 g
500 g
in de schil gekookte aardappelen, gepeld
1 EL met kop bofrost* Uienblokjes
1 EL met kop
5 EL
olijfolie
150 ml
warme groentebouillon
2 EL
gesmolten boter
1 EL met kop
dragonblaadjes
1,2 EL
graanmosterd
2 EL
appelazijn
zout
peper
500 g
trostomaten, in blokjes
1
chilipeper, fijngesneden
1 EL bofrost* Uienblokjes
1 EL
1 EL
kruidenazijn
4 EL
appelsap
2
knoflooktenen, fijngesneden
1 EL
ruwe rietsuiker
1 TL
zout en peper
1 TL
pikante mosterd
1 TL
pikant chili- en paprikapoeder
1 TL
gemalen komijn
Bestel direct alle bofrost*-producten van dit recept of schrijf ze op uw boodschappenlijstje

Bereiding

1.
De salade en de barbecuesaus kunnen al een dag op voorhand worden gemaakt. Voor de salade: breng lichtgezouten water aan de kook, voeg de bevroren bonen toe en breng terug aan de kook. Laat vervolgens 10 minuten garen op een zacht vuur, met het deksel. Giet de bonen af en laat ze schrikken onder koud water. Snij de aardappelen in blokjes en doe ze samen met de bonen in een kom. Fruit de uien in een beetje olie en blus met de bouillon. Roer de bouillon bij de salade en druppel er vervolgens de boter over. Laat enkele uren of een nacht in de koelkast afgedekt trekken. Maak van de overige ingrediënten de marinade en voeg toe om de smaak te verfijnen.
2.
Breng de ingrediënten voor de barbecuesaus aan de kook in een pot en laat 20 à 25 minuten inkoken. Voeg eventueel meer azijn en sap toe. Pureer en kruid pikant af.
3.
Laat de medaillons ongeveer 2 uur bedenkt ontdooien op kamertemperatuur (in de koelkast ongeveer 4 uur). Giet het vrijgekomen vocht weg. Dep de medaillons droog en wikkel ze met de rozemarijn en het spek in tot stevige pakketjes, prik eventueel vast met tandestokers. Grill ze 1 minuut op elke kant in het midden van de rooster van de hete barbecue, grill vervolgens nog 10 minuten op de rand van de rooster en draai daarbij regelmatig om. Dien op met de salade en de saus.